6 ani de închisoare pentru un primar din Caraș-Severin! A fost condamnat pentru luare de mită!

paun baba primar sopotu nou

N-a recunoscut că a primit șpagă deși celălalt inculpat din dosarul DNA a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul de caz!

Fostul primar al comunei Șopotu Nou a fost condamnat, în primă instanță, de Tribunalul Timiș, pentru corupție. Păun Baba a primit șase ani de închisoare în regim de detenție pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Totodată i-a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii mai multor drepturi, printre care acela de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv aceea de primar, dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

Șpaga confiscată primarului, în buzunarele denunțătorului!

Din pedeapsa aplicată inculpatului se deduce durata reţinerii, a arestului preventiv şi a arestului la domiciliu, din data de 11.06.2021 până la data de 09.08.2021 inclusiv. Prin aceeași sentință s-a dispus „confiscarea specială a sumei totale de 15.500 euro şi 10.000 lei, reprezentând sumele de bani pretinse și primite de inculpatul Păun Baba, ce fac obiectul prezentului dosar și reprezintă folosul obţinut ca urmare a săvârşirii infracţiunii de corupţie”. Instanța a dispus și restituirea către martorul Eugen Perescu a sumei totale de 15.000 lei, reprezentând sumele de bani remise cu titlu de mită inculpatului, după formularea denunţului din prezentul dosar.

Păun Baba poate ataca sentința Tribunalului Timiș cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea motivării sentinței.

dacus 05 iulie 2024

Flagrant după 10 ani în care a tot pretins mită!

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Păun Baba, la data faptei primar al comunei Șopotu Nou, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Procurorii DNA Timișoara l-au acuzat pe primarul de la Șopotu Nou că: „în perioada 2011 – iunie 2021, împreună cu o altă persoană, diriginte de șantier, ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții, un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect «înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stăncilova», încheiat în anul 2011 de Primărie cu societatea omului de afaceri.”

Baba ar fi primit în mai multe tranșe sume de bani și foloase necuvenite, mai exact sumele de 15.500 euro și 25.000 lei. Dirigintele de șantier, care a primit suma totală de 98.000 lei și materiale de construcții și obiecte sanitare în valoare totală de 59.864 lei, a recunoscut totul încă din faza de urmărire penală, primind 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Reamintim că ambii au fost prinși în urma unui flagrant organizat de procurorii anticorupție!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/