500 de muncitori de la Oţelu-Roşu, trimişi acasă

po 1000x100px (3)

Oţelăria de la Oţelu-Roşu îşi suspendă temporar activitatea, din cauza crizei de fie vechi, cu care se confruntă. De altfel, biroul de presă al companiei Mechel a anunţat că ia această decizie şi din cauza ninsorilor abundente din ultima perioadă.

Cei 500 de angajaţi ai Uzinei Ductill Steel de la Oţelu-Roşu au probleme cu producţia, din cauza crizei de fier vechi şi a imposibilităţii de a aproviziona societatea cu materie primă, din cauza drumurilor acoperite de zăpadă. „Divizia Metalurgică Est-Europeană Mechel anunţă oprirea temporară a producţiei la oţelăriile electrice ale întreprinderilor Mechel Târgovişte şi Ductil Steel Oţelu Roşu, din cauza dificultăţilor de aprovizionare cu fier vechi datorate condiţiilor meteo nefavorabile. Începand cu 18 februarie, funcţionarea secţiilor oţelăriilor electrice ale uzinelor Mechel Târgovişte şi Ductil Steel Oţelu Roşu este sistată temporar din cauza dificultăţilor în aprovizionarea cu fier vechi şi cu alte meteriale folosite în procesul tehnologic”, potrivit comunicatului de presă transmis de oficialii Mechel.

De asemenea, directorul general “Mechel Steel”,  Andrey Deineko, a declarat: „În ultimele zile, din cauza ninsorilor abundente şi a gerului, transportul a fost paralizat. Întreprinderile au funcţionat pe baza stocurilor de iarnă de fier vechi, care în momentul de faţă sunt însă epuizate. Având în vedere prognozele meteo, în perioada urmatoare vremea ne va permite reluarea aprovizionării cu materii prime”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Fierul vechi e pe drum
Edilul-şef al oraşului Oţelu-Roşu, Iancu Simion Simi a declarat pentru „Express de Banat” că lucrurile se vor îndrepta. „Vremea s-a îmbunătăţit. Din câte am înţeles, sunt în drum spre oraş 100 de vagoane, încărcate cu fier vechi şi problema se va rezolva în zilele următoare”, a spus primarul.

banner 970 x 250