50 de universități din 10 țări, reunite la Timișoara

6.000 de programe de studiu (licență, masterat, doctorat sau MBA) sunt prezentate astăzi la Timișoara elevilor și studenților din vestul țării care își doresc să plece la facultate în străinătate. La Centrul Regional de Afaceri se desfășoară a XXIV-a ediție a RIUF, unul dintre cele mai mari târguri internaționale de profil.

Universități din Marea Britanie, Germania, Franța, Danemarca, Elveția, Belgia, Olanda, dar și din România își prezintă ofertele academice tinerilor din Timiș, Caraș-Severin, Arad, Bihor sau Hunedoara. Aproximativ 2.500 sunt așteptați să se informeze despre ce înseamnă să studiezi în străinătate, costurile pe care le implică sau bursele de care pot beneficia. Din experiența anilor anteriori, organizatorii spun că cele mai căutate sunt instituțiile de învățământ din Marea Britanie, acolo unde un an de studiu poate să ajungă și la 10.000 de lire, dar tinerii pot beneficia și de împrumuturi bancare. Pe de-altă parte, în țări precum Olanda sau Danemarca există programe de studii gratuite.

„În ceea ce privește preferințele pentru programele de studiu, peste 35% dintre cei care s-au înscris la RIUF București optează pentru domenii precum Business, Management, Economie și Finanțe, 25% optează pentru Științe Sociale, 24% tind către IT și Computer Science, iar 19% merg spre Drept”, transmit organizatorii.

Târgul internațional de universități de la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara se închide la ora 17.