50 de milioane pentru Timișoara! Nicolae Robu cere. I se va și da…?

Primarul Timișoarei vrea mai mulți bani de la Guvernul României pentru Timișoara. Mai precis, liberalul solicită statului român o sumă ce ajunge undeva la 50 de milioane de lei, care ar reveni capitalei Banatului pentru primele trei luni ale anului, odată cu creșterea cotei din impozitul pe venit colectat și retribuit UAT-urilor.

Concret, în 2019, Guvernul a transferat toate cheltuielile cu protecția socială la autoritățile locale, dar a mărit cota parte din impozitul pe venit colectat din localități care rămâne „acasă”, de la 43%, la 60%. Primarul Timișoarei spune că prin aceste modificări de buget, Timișoara a ieșit pe minus cu 22 de milioane de lei. Edilul vrea banii din impozitul pe venit și pentru primele trei luni ale anului, până când România a avut aprobat bugetul. „Cerem să ni se dea pe primele trei luni ale anului 2019 din cota parte a impozitului pe venit strâns de pe raza UAT-urilor, nu 43%, cât s-a dat, deoarece nu este corect. Cerem diferența între ce am primit și 60%”, spune Robu.

Liberalul spune că primarii din toată țara sunt nemulțumiți de banii primiți și a dat ca exemplu doi primari din PSD, Gabriela Firea și Robert Negoiță. „Este o nemulțumire generală a tuturor primarilor, indiferent de culoarea politică, pentru că realmente funcționăm foarte greu. Unii spun că vor intra în incapacitatea de a face plăți. Noi nu spunem acest lucru. Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a spus că va intra în incapacitatea de plată, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță spune că are dificultăți mari cu banii. Din postura de președinte al Asociației Primarilor din România a vorbit foarte corect. Și noi avem dificultăți foarte mari”, a explicat Robu.

1000x200 dacus 02

Din calculele sale, Robu spune că pentru trei luni diferența dintre 43% din impozit la 60% ar aduce Timișoarei 50 de milioane de lei.

publicitate si promovare online banner maxagro