4 ani pentru autorizația de construire a Hotelului Decebal! „Noi nu dăm mită și asta este un deranj foarte mare!”

nicolae capusan
1000x100 resita 02

Clujeanul Nicolae Căpușan investește aproximativ 10 milioane de euro în Băile Herculane. Bijuteriei din centrul istoric îi trebuie însă ani buni să atingă standardul celor 5 stele și asta pentru că omul de afaceri n-a fost la de generos cu anumiți factori de decizie!

Preluat de la Statul Român într-un stadiu avansat de degradare, Hotelul Decebal va fi reabilitat spectaculos după ce, în prealabil, i-a fost consolidată structura de rezistență. Hotelul ar fi trebuit să fie deschis astăzi turiștilor, numai că, Nicolae Căpușan nu cunoștea în momentul în care a calculat data inaugurării cum merg lucrurile în Caraș-Severin, cum se fac astfel de afaceri în Banatul Montan. După mai bine de cinci ani de la preluarea imobilului, afaceristul clujean a explicat cauzele ritmului lent în care acesta se reabilitează.

Sunt foarte multe frâne administrative puse cu intenție, există interese economice care determină politicul să reacționeze într-un fel sau altul. Am avut șansa să trecem deja de lucrurile astea și să obținem autorizația de construcție, dar asta după 4 ani! 4 ani de bătăi și bătălii în care am încercat să mergem cât se poate de integru și legal. Noi nu dăm mită și asta este un deranj foarte mare pentru anumiți oameni!”, a explicat Nicolae Căpușan, în exclusivitate pentru expressdebanat.ro.

publicitate tmc 640

Numeroasele procese care vizează imobile din stațiune sunt și ele o piedică importantă în calea revitalizării, dar poate și mai mult contează faptul că mulți dintre oamenii locului s-au resemnat, nu mai cred că Băile Herculane poate redeveni ce a fost cândva. „Litigii sunt, ne-am asumat, mergem înainte și vedem ce se întâmplă. Dacă stai după litigii, toate clădirile se prăbușesc în Herculane! Majoritatea oamenilor din zona au ajuns la o gândire de plafonare, ei gândesc că nu se mai poate face nimic. Trebuie să vină o energie, o forță din exterior și să-i energizeze într-un fel. În esență, în momentul când această stațiune va primi energia necesară pozitivă și chiar spiritual pozitivă, atunci va renaște!”, a mai comentat omul de afaceri care deține complexul de 5 stele Sun Garden, de la intrarea în Cluj Napoca.

 

publicitate Timisoara banner maxagro