4.000 de mașini electrice și hibrid circulă pe străzile Timișoarei

statii de incarcare pentru autobuzele electrice din timisoara

Pe străzile Timișoarei circulă aproape 4.000 de mașini electrice și hibrid. Primăria se laudă cu faptul că stațiile de încărcare funcționează din plin.

Primăria Timișoara anunță că instalarea celor 16 stații de încărcare pentru vehicule electrice s-a dovedit o idee bună. Asta pentru că acestea funcționează din plin.

Primăria Timișoara a amplasat în oraș 16 stații de încărcare pentru mașini electrice care funcționează din data de 9 septembrie 2022. De la data punerii în funcțiune, au fost vânduți, prin stațiile de încărcare pentru mașini electrice, peste 900.000 Kwh, în valoare de 996.058  lei. Tariful pentru serviciile de reîncărcare a vehiculelor electrice este de 1,10 lei/ kWh cu TVA. Prețul este format din costul energiei electrice (tarif/kWh), la care se adaugă 10 % comisioane privind interconectarea cu integratorul de plăți, sistemul bancar și operatorii de telefonie mobilă și TVA”, a informat Primăria Timișoara.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Instituția are în plan să mai instaleze încă 17 stații de încărcare a mașinilor electrice, pentru care a obținut deja fondurile necesare de la Administrația Fondului de Mediu. Noile stații vor fi amplasate în: Str. Arhitect Ion Mincu; Aleea Balcic/Intrarea Iasomiei; Str. Dej; Str. Brândușei; Str. Dinu Lipatti; Str. Pepinierei; Str. Aștrilor; Aleea Poieniței; Str. Bacovia; Intrarea Petalelor; Intrarea Meseriașilor; Str. Măcin; Intrarea Zânelor; Str. Alexandru Vaida; Aleea Amiciției; Str. Învățătorului și Str. Nicolae Ilieșu.

Potrivit Primăriei Timișoara, în oraș sunt înregistrate 724 de mașini electrice și 3.237 de autoturisme  hibride.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/