38 de tineri din toată Europa fac voluntariat la Reșița pentru două luni

voluntariat nevo parudimos (5)
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Asociația Nevo Parudimos implementează, începând cu luna iunie 2023, proiectul de voluntariat pe termen scurt Viva la Vida, finanțat de Comisia Europeană prin Corpul European de Solidaritate.

Un număr de 38 de tineri voluntari din România, Azerbaidjan, Iordania, Spania, Franța, Georgia au venit la Reșița pentru a desfășura, timp de două luni, diferite activități de voluntariat.

voluntariat nevo parudimos (3)

Astfel, în cadrul acestui proiect, voluntarii organizează săptămânal acțiuni de ecologizare în Reșița și campanii de protecție a mediului. De asemenea, pe timpul stagiului de voluntariat, tinerii vor picta pereții Grădiniței „Semenic” din Reșița și pe cei ai școlii primare din Țerova.

voluntariat nevo parudimos (6)

Voluntarii Nevo Parudimos au fost implicați vara aceasta și în activități de voluntariat în cadrul festivalurilor locale, concerte și evenimente culturale. Aceștia au amenajat un colț destinat copiilor în cadrul Festivalului Custom din Reșița.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

voluntariat nevo parudimos (2)

O altă componentă constantă în cadrul proiectului o reprezintă activitățile de social media, existând în rândul voluntarilor o echipă ce se ocupă de creare de materiale promoționale (video, postere etc.) de promovare a activităților de voluntariat din cadrul asociației și a mobilităților Erasmus+.

voluntariat nevo parudimos (1)

voluntariat nevo parudimos (4)

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/