33 de lei/zi pentru bolnavii de tuberculoză sau SIDA

Indemnizație de hrană pentru bolnavii de SIDA și tuberculoză.
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Peste 200 de cărășeni infectați cu HIV și circa 70 de bolnavi de tuberculoză au primit lunar indemnizație de hrană din partea AJPIS Caraș-Severin în primele 6 luni ale anului.

Indemnizația lunară de hrană cuvenită persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA se instituie ca o măsură pentru prevenirea transmiterii infecției cu HIV și combaterea eficientă a bolii SIDA, precum și pentru protecția specială a persoanelor afectate de acest flagel și se acordă adulților și copiilor infectați cu HIV sau bolnavi de SIDA, atât pe perioada cât sunt internați sau instituționalizați, cât și în ambulatoriu.

Plata indemnizației lunare de hrană se efectuează de către AJPIS Caraș-Severin, pe bază de cerere însoțită de copia actului de identitate și a certificatului medical sau a adeverinței eliberate de medicul specialist, conform prevederilor Ordinului nr.223/2006 pentru aprobarea Metodologiei de acordare a indemnizației lunare de hrană cuvenite adulților și copiilor infectați cu HIV sau bolnavi de SIDA.

Dreptul la indemnizația lunară de hrană se stabilește începând cu luna următoare înregistrării cererii, prin decizie a directorului executiv al AJPIS Caraș-Severin.

În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 1488/31.05.2022, pentru stabilirea cuantumului alocației de hrană în unitățile sanitare publice cuantumul alocației de hrană este de 33 de lei atât pentru adulți, cât și pentru copii.

În Caraș-Severin, numărul mediu lunar de beneficiari era de 245, suma totală plătită în prima jumătate de an fiind de 1.470.381 de lei (+ 2.289 de lei taxe poștale plătite pentru distribuirea indemnizației de hrană).

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

În ceea ce privește tuberculoza, beneficiază de îndemnizație lunară de hrană adulții si copiii diagnosticați cu tuberculoză, tratați în ambulatoriu, nu spitalizați, atât în faza inițială/intensivă a regimului terapeutic, cât și în faza de continuare a acestuia. Dreptul la indemnizație lunară de hrană cuvenită persoanelor diagnosticate cu tuberculoză tratate în ambulatoriu se stabilește începând cu luna înregistrării cererii.

Indemnizația se acordă adulților si copiilor diagnosticați cu tuberculoză, până la vindecare, până la constatarea abandonului tratamentului sau până la decesul pacientului.

În conformitate cu prevederile Ordinului nr.1488/31.05.2022 pentru stabilirea cuantumului alocației de hrană în unitățile sanitare publice, cuantumul alocației de hrană este în cuantum de 33 de lei atât pentru adulți, cât și pentru copii.

În primele 6 luni din 2023, la nivel de Caraș-Severin numărul mediu lunar de beneficiari a fost 70, ajungându-se la 400.158 de lei (cu taxe poștale în valoare de 3.776 de lei).

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/