33 de ani de libertate | Mesajul transmis de Alina Gorghiu, la Timișoara, revoluționarilor

alina gorghiu

Preşedintele Senatului României, Alina Gorghiu, le-a transmis revoluţionarilor din Decembrie 1989 de la Timişoara să uite traumele acelui moment şi să participe activ la eforturile societăţii româneşti, pentru că perioada este foarte complicată, iar anul 2023 va fi unul dificil.

Senatorul de Timiș liberal a participat la ședința festivă organizată de CJ Timiș la 33 de ani de la Revoluția din 1989.

„Sunt bucuroasă că am avut ocazia să fiu alături de ei (n.r, participanţii la Revoluţia din 1989 de la Timişoara) şi le urez un lucru pe care îl urez tuturor românilor: să uite traumele de la Revoluţie, să îşi aducă aminte că au ajutat enorm de mult această Românie cu efortul şi cu curajul lor şi să participe activ la eforturile societăţii româneşti, pentru că perioada este foarte complicată şi avem nevoie de fiecare om într-un 2023 care va fi unul dificil.”, a declarat Alina Gorghiu.

Senatorul liberal a subliniat faptul că Timişoara a fost un exemplu pentru toată ţara, în urmă cu 33 de ani.

„Ţara aceasta, de la Revoluţie a început să se modernizeze. Sunt foarte mulţi oameni care merită respectul nostru. Eu am venit astăzi, în semn de respect, să îi ascult, să asist la o şedinţă festivă a consiliului judeţean alături de asociaţiile de revoluţionari, iar după luările de cuvânt am încercat să stau de vorbă cu fiecare, să vedem punctual fiecare ce nevoi, ce probleme şi preocupări mai are.”, a mai spus Alina Gorghiu.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a arătat că, de această dată, revoluționarii nu s-au contrat în cadrul ședinței festive.

„Manifestările de comemorare nu sunt prilej de ceartă. Dacă eroii din Decembrie 1989 se certau între ei, nu mai ajungeam ca Revoluţia să fie victorioasă. De aceea, trebuie să păstrăm memoria neîntinată şi să lăsăm orgoliile, disputele dintre noi, măcar în aceste momente deosebit de importante”, a spus Alin Nica.

plen festiv cjt 1

plen festiv cjt 2

alin nica plen festiv