3 probleme frecvente ale aspiratorului și cum să le rezolvați

aspirator vertical fara fir dyson
timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Aspiratoarele fac o treabă excelentă din a ne menține podelele curate și fără praf. Având în vedere volumul de muncă la care le supunem, acestea sunt predispuse la defecțiuni ocazionale, dar majoritatea problemelor aspiratoarelor sunt ușor de rezolvat. Citiți mai departe pentru a vedea cum să vă reparați singur aspiratorul.

Aspiratorul a încetat să mai funcționeze

Un aspirator care nu pornește sau nu rămâne pornit este o problemă frecventă, dar cu un mic sfat de specialitate este adesea ușor de reparat. Aceste sfaturi de rezolvare a problemelor ar trebui să vă ajute să vă repuneți aparatul în funcțiune.

publicitate online in ziar Express de Banat

În primul rând – verificați alimentarea cu energie electrică

Ar putea părea simplu, dar lipsa de energie electrică este adesea cauza unui aspirator Philips care nu funcționează. Verificați dacă aspiratorul este conectat la o priză electrică funcțională și dacă siguranțele și întrerupătoarele nu trebuie resetate.

Oprire termică activată

O deconectare termică activată din cauza unui blocaj este următoarea cauză cea mai probabilă a problemei. Verificați dacă există blocaje în furtun și în filtre și îndepărtați orice obstrucție pe care o găsiți. De asemenea, va trebui să lăsați aparatul oprit pentru timpul de răcire recomandat, care va fi indicat în ghidul de utilizare.

Un sac plin

În unele cazuri, un sac de aspirare plin va împiedica pornirea unui aspirator Philips. Pentru a remedia problema, pur și simplu înlocuiți sacul.

Cablu de aspirator deteriorat

Dacă toate celelalte eșuează, un aspirator deteriorat ar putea fi cauza problemei. În primul rând, verificați dacă cablul este conectat în mod corespunzător la aspirator (din nou, acest lucru este surprinzător de ușor de trecut cu vederea) și dacă nu există fisuri în cauciuc. Dacă cablul este deteriorat, va trebui imediat reparat sau înlocuit.

Întrerupător pornit/oprit defect

Întrerupătorul pornit/oprit se poate rupe în timp și trebuie înlocuit. Deși diferite modele de aspiratoare au întrerupătoare diferite, toate sunt foarte asemănătoare pentru a fi înlocuite.

Motor

Dacă motorul este defect, aspiratorul va părea că este stricat. Nu uitați că un motor defect este adesea cauzat de o altă problemă, cum ar fi filtrele blocate sau utilizarea excesivă a aceluiași sac de aspirare. Așadar, atunci când înlocuiți motorul, nu uitați să verificați dacă nu există o problemă de bază care a cauzat defectarea acestuia.

Mirosul aspiratorului

Aveți un aspirator Philips care miroase? Această problemă are o serie de cauze comune și, de obicei, poate fi rezolvată cu ușurință. Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să identificați și să rezolvați problema.

publicitate tmc 640

Sac de aspirator care miroase urât

Un sac de aspirator care miroase urât (în cazul aspiratoarelor cu sac) este cea mai probabilă cauză a problemei – la urma urmei, orice, de la alimente la păr de animale, poate ajunge în el! Pentru a remedia problema, pur și simplu înlocuiți sacul.

Recipient de praf care miroase urât

Ca și în cazul aspiratoarelor cu sac, recipientele de praf ale unui aspirator Dyson fără sac pot ajunge să miroasă. Pentru a rezolva problema, pur și simplu curățați recipientul de praf.

Filtre murdare

Filtrele murdare sunt un alt vinovat frecvent. Încercați să curățați filtrele într-un amestec de bicarbonat de sodiu și apă – dacă acest lucru nu funcționează, va trebui să înlocuiți filtrele.

Furtunuri sau accesorii blocate

Un furtun sau un accesoriu blocat poate provoca mirosul unui aspirator Philips. Scoateți furtunul și verificați dacă există blocaje mari. Dacă furtunul este complet din plastic, îl puteți lăsa să se înmoaie peste noapte în apă cu detergent. De asemenea, puteți lăsa la înmuiat peste noapte și accesoriile din plastic.

Aspiratorul nu aspiră

Constatați că aspiratorul dvs. nu aspiră bine murdăria? Este o problemă frecventă, dar care, de obicei, este ușor de rezolvat. Următoarele sfaturi ar trebui să vă ajute să rezolvați problema.

Sac plin

Dacă aspiratorul dvs. își pierde puterea de aspirare, primul lucru pe care ar trebui să-l verificați este dacă sacul este plin. Dacă este, soluția este ușoară – pur și simplu înlocuiți sacul!

Recipient de praf plin

Ca și în cazul aspiratoarelor cu sac, un recipient de praf plin poate afecta aspirarea aparatului. Și, încă o dată, soluția este simplă – pur și simplu goliți recipientul!

Filtre murdare

Filtrele murdare sau blocate pot provoca, de asemenea, o pierdere de aspirare. Amestecați o soluție de bicarbonat de sodiu și apă pentru a curăța filtrele în – dacă acest lucru nu funcționează, acestea vor trebui înlocuite.

publicitate Timisoara banner maxagro