3 lucruri la care să vă gândiți când alegeți o saltea în 2021

saltea
po 1000x100px (3)

Dacă doriți să cumpărați o saltea nouă, probabil cel mai urgent lucru de care trebuie să vă dați seama este de unde să începeți. Mergeți în magazin sau faceți cumpărături online de saltele? Prioritizați opțiunile economice sau investiți într-un model de ultimă oră de saltele? Și ce ziceți de dimensiune, formă, material și design? Da, există o mulțime de lucruri de luat în considerare, mai ales dacă cumpărați o saltea pentru prima dată. În acest articol, vă vom prezenta cum să alegeți salteaua perfectă pentru dumneavoastră.

Cât de veche este salteaua dumneavoastră?

Aceasta este prima întrebare la care trebuie să răspundeți. De ce? Ei bine, vârsta unei saltele poate juca un rol important în a determina dacă aveți sau nu nevoie de una nouă. Ca regulă generală, veți dori să începeți să vă gândiți la cumpărarea unei saltele noi dacă o aveți pe cea veche de peste 8 ani. Acesta nu este un standard stabilit, în niciun caz, dar este, de obicei, un punct bun de referință pentru a vă verifica salteaua și pentru a afla dacă încă își face treaba: să vă adoarmă!

Cel mai bun mod de a determina dacă este sau nu timpul să înlocuiți vechea saltea este să vă ascultați corpul. Vă treziți cu dureri noi dimineața? Aveți probleme cu găsirea unei poziții confortabile noaptea? Ați observat vreo scufundare nouă în saltea, care nu poate fi remediată prin rotirea regulată? Dacă ați răspuns da la oricare dintre aceste întrebări, poate fi timpul să vă interesați în legătură cu achiziția unei saltele noi.

Care este poziția dumneavoastră de dormit?

Acum este timpul să ne gândim la cel care doarme. Deși există o mulțime de factori diferiți care au legătură cu dvs. și cu stilul unic de somn, primul lucru pe care trebuie să-l aflați este în ce poziție dormiți.

Deși majoritatea oamenilor tind să se întoarcă și să schimbe diferite poziții pe timp de noapte, majoritatea oamenilor favorizează anumite poziții de somn. Poate că sunteți genul de persoană căruia îi place să înceapă pe spate și să se rostogolească pe partea dreaptă. Sau poate petreceți cea mai mare parte a nopții pe partea dreaptă și apoi dormiți pe burtă în timp ce apăsați pe Snooze dimineața. Dacă nu v-ați gândit niciodată cu adevărat la pozițiile de dormit preferate, v-am încuraja să acordați o atenție deosebită modului în care dormiți în săptămâna viitoare. Veți descoperi probabil că sunteți fie o persoană care doarme pe spate, pe laterală, pe față sau o combinație a celor trei.

Aceste informații sunt importante, deoarece tipurile de saltele se potrivesc cu diferite tipuri de stiluri de dormit.

De ce tip de fermitate aveți nevoie?

Fermitatea se referă la cât de tare sau moale se simte o saltea. Deși ar putea părea o întrebare simplă, determinarea fermității unei saltele poate fi, de fapt, destul de dificilă. Acest lucru se datorează faptului că simțul și fermitatea unei saltele depind de propriile definiții personale pentru moale, medie și fermă, precum și de tipul de corp, greutate și dimensiunile dumneavoastră specifice.

Această conversație se poate complica și mai mult prin faptul că mulți consumatori confundă susținerea cu fermitatea. O saltea cu susținere este aceea care fixează coloana vertebrală într-o linie uniformă fără a crea puncte de presiune. Această susținere poate fi realizată pe o saltea moale, medie sau fermă. Fermitatea se referă doar la felul în care se simte salteaua. Pe scurt, puteți găsi o saltea cu susținere pe tot spectrul de fermitate.

Având în vedere acest lucru, nivelul mediu de fermitate se încadrează între 4-7 din 10. Greutatea este un alt factor uriaș de luat în considerare atunci când alegeți o saltea nouă, deoarece scufundarea, fermitatea și susținerea unui pat pot fi foarte afectate de cât de mult cântăriți.

De fapt, în funcție de greutatea dvs. și de tipul general de corp, puteți constata că aveți nevoie de un tip specific de saltea, pentru a vă satisface nevoile unice de somn.