Subunitățile de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin au desfășurat 28 de intervenții în ultimele două zile.
Aflați la datorie și pe final de an, pompierii cărășeni au intervenit în mai multe misiuni. În ultimele două zile, pompierii militari s-au luptat cu flăcările, ca urmare a izbucnirii mai multor incendii, și au intervenit în misiuni de acordare a primului ajutor, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin, căpitan Romulus Bojinescu.
În cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.00, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din Oțelu Roșu. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Caransebeș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma incendiului, au ars două încăperi, pe o suprafață de aproximativ 40 mp. Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric. În urma acestuia, nu s-au înregistrat victime.
Tot în cursul zilei de ieri, salvatorii cărășeni au intervenit pentru stingerea a două incendii: unul de vegetație uscată în localitatea Mehadica, iar altul la deșeuri menajere în municipiul Reșița. În urma acestora, au ars aproximativ un ha de vegetație uscată și 300 kg de deșeuri menajere. Incendiile au fost lichidate și nu s-au înregistrat victime.
Totodată, în cursul zilei de miercuri, salvatorii cărășeni au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în localitatea Apadia, în urma căruia nu s-au înregistrat victime.
În perioada de referință, s-au înregistrat 23 intervenții pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații pentru asistența persoanelor aflate în dificultate.
În perioada de referință, pompierii militari au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor în cazul unui accident rutier petrecut pe raza localității Băile Herculane.
„Pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play”, mai precizează căpitan Romulus Bojinescu.
FOTO: ARHIVĂ