250 de gospodării inundate și un drum blocat din cauza ploilor

Codul galben își spune cuvântul. Mai multe gospodării din localitățile cărășene au fost afectate de viiturile create în urma furtunilor de ieri.

Două sute cincizeci de case din Șusca, Radimna, Pârlipeţ şi Lăpuşnicu Mare au necesitat intervenția pompierilor și jandarmilor în urma viiturilor ce au coborât pe versanții din zonă. Astfel un număr de  49 de pompieri militari și 15 jandarmi și-au făcut datoria și au reușit să salveze 20 de persoane, din care patru copii.

Problemele provocate de codul galben nu se opresc aici. Tot în cursul zilei de ieri, drumul care leagă localitatea Oravița de Moldova Nouă a fost blocat pe o porțiune de doi kilometrii jumătate. Poliția rutieră a trebuit să intervină la fața locului pentru a curăța carosabilul de aluviunile sedimentare.

În sprijinul autorităților locale au venit și reprezentații Apelor Naţionale – Sistemul de Gospodărie a Apelor Caraş-Severin. Aceștia au intervenit în teren cu utilajele din dotare pentru degajarea drumurilor interioare din sate şi decolmatarea cursurilor de apă.

Natura şi-a arătat din nou puterea în judeţul nostru, dezlănţuindu-se de acestă dată în Clisura Dunării şi în Valea Almăjului. Pompierii au acţionat cu operativitate şi au ajutat oamenii aflaţi în primejdie. În acest moment nu se poate spune câte din casele în care a intrat apa au suferit pagube şi care ar fi valoarea acestora” a declarat Silviu Hurduzeu, Prefectul Judeţului Caraş-Severin, aflat în în zona Clisurii Dunării, la Şuşca şi Radimna, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.