250.000 de lei – costurile pandemiei la Anina: „Banii vor fi recuperați din fonduri europene”

Apariția temutului virus pe teritoriul României i-a determinat pe toți edilii din țară să apeleze la bugetul local, asigurarea dezinfectanților și a echipamentelor de protecție pentru toate instituțiile din subordine fiind câteva din măsurile absolut necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în rândul populației. Vestea bună este că sumele cheltuite pe acest segment vor fi recuperate din bani proveniți de la Uniunea Europeană.

Deși o bună parte a primarilor acuză Guvernul pe motiv că nu a alocat bani, la ultima rectificare bugetară, și pentru acoperirea cheltuielilor din lunile de izolare, se pare că toate aceste sume vor fi suportate dintr-un fond de solidaritate al Uniunii Europene, după cum a lăsat să se înțeleagă șeful administrației publice locale din Anina, suma de recuperat în cazul UAT-ului pe care îl conduce fiind de 250.000 de lei:

„Nu înțeleg de ce atâtea discuții pe subiectul sumelor de bani cheltuite în pandemie. Acești bani îi vom recupera din fonduri europene! Absolut tot ce s-a cheltuit pentru prevenirea răspândirii COVID-19 va fi recuperat. Noi, spre exemplu, în cazul dezinfectării străzilor, precum și în cazul dotării instituțiilor cu dezinfectant și materiale de protecție, am cheltuit undeva la aproximativ 100.000 de lei. Pentru că școala online este tot o consecință a pandemiei, Primăria s-a angajat să le asigure elevilor tablete pentru continuarea cursurilor, suma pusă la bătaie în acest caz fiind de 150.000 lei. Prin urmare, nu trebuie să ne îngrijorăm că nu vom recupera aceste sume. Aceste precizări ne-au fost aduse la cunoștință atât în ședințele politice, cât și în cadrul întrunirilor Consiliului Județean. Fiecare UAT va pune pe hârtie banii cheltuiți în pandemie. Trebuie precizat că acești bani care vor veni sunt separat de cele 80 de miliarde de euro pe care a reușit să le obțină președintele Iohannis cu destinația dezvoltării lucrurilor în România”.

leader board 728 x 90 px

Sursa foto principal: profit.ro.