2023, un an mediocru pentru mediul de afaceri din Caraș-Severin!

mediul de afaceri caras severin
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Alex Buzzi, președintele Camerei de Comerț Caraș-Severin, le plânge de milă oamenilor de afaceri din județ la finele unui an în care s-au înregistrat printre cele mai slabe cifre la nivel național!

Ca de fiecare dată, suntem un județ sărac, cu puține firme. Mediul de afaceri din Caraș-Severin se mișcă foarte slab, suntem pe locul 3 de la coadă! Sub noi mai sunt doar 2 județe, Covasna și Mehedinți! Tot acolo am rămas.”, a concluzionat Buzzi după ce a analizat cifrele contabile ale firmelor cărășene. Președintele Camerei de Comerț are și câteva explicații pentru bilanțul atât de sărac de la finele lui 2023: „Nu există forță de muncă în Caras-Severin. Avem marele nenoroc să ne aflăm lângă PORR Timișoara, care atrage tot, tot ce este forță de muncă proaspătă. Tinerii care termină o școală rămân acolo, nu mai vin acasă. Mai e și neșansa să fim aproape de granița de vest a României, toată lumea pleacă la șters la fund, că ăsta este adevărul!”

Cât de sărac este mediul de afaceri din județ o arată și slaba implicare a firmelor în activitatea Camerei de Comerț, mai spune Buzzi: „Suntem o cameră mică, nimeni nu vrea să vină ca membru. Județul Mureș are 400 de membri activi ai Camerei de Comerț, noi avem 28!”

1000x100 (3)

Nici din partea investitorilor străini nu există prea mult interes pentru a dezvolta afaceri în Caraș-Severin, concluzionează același Alex Buzzi, așa că nici perspectivele nu sunt grozave. „Citesc și eu din presă ce spune Nelu Popa, cum că vin firme din Germania și vor să deschidă Parcul Industrial, dar până acum nu am văzut decât EMZ. În rest, prea puțin, este greu din cauza forței de muncă și din cauza drumurilor, nu avem autostradă, este greu.”, a explicat președintele Camerei.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/