2023 – anul în care a fost emisă autorizația de construire pentru noul spital de la Reșița

proiect spital nou resita
untitled design set 970x90 px

Documentul a fost eliberat în vară de Primăria Reșița. Aceasta este o etapă importantă pentru obținerea finanțării necesare în vederea realizării unei noi unități medicale în oraș.

Proiectul noului spital județean de la Reșița este gata. Autorizația de construire a fost emisă de Primăria Reșița în această vară, astfel că există toate argumentele necesare pentru obținerea banilor necesari în vederea conturării investiției, estimată la circa 600 de milioane de lei.

Potrivit primarului Ioan Popa, stadiul actual al proiectului permite scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție. Acest lucru nu se va întâmpla deocamdată, fără o sursă certă de finanțare. Noul an poate aduce însă banii mult așteptați de primarul Popa.

Proiectul Spitalului Județean este gata. Este autorizat, avem autorizația de construire, așteptăm să se deschidă axa de finanțare pe acei bani veniți de la Bancă Europeană de Investiții, să se aloce resursa financiară și noi vom depune cererea de finanțare. Practic la ora asta noi am putea să scoatem la licitație execuția spitalului nou dar, evident, că nu putem să o facem fără o resursă financiară certă. Din promisiunile pe care le avem de la nivel central, Ministerul Sănătății, Guvernul României, se pare că în luna ianuarie se va deschide axa de finanțare și vom depune cererea de finanțare pentru construirea noului spital”, a declarat primarul Ioan Popa.

Reamintim, construirea noului spital județean este un proiect implementat de Primăria Reșița în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin.

publicitate ziar expresb 1000x100

CITEȘTE ȘI: Cum va arăta noul spital județean de la Reșița?

 

Foto principal: Imagine din proiectul tehnic al viitorului spital județean de la Reșița

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/