2023 a adus comunității din Mehadia finanțări de peste 22 de milioane de euro

grigore bardac

Pe final de an, primarul Grigore Bardac face bilanțul administrativ al ultimelor 12 luni, vorbește despre proiectele finalizate și despre cele viitoare.

2023 a fost un an fructuos pentru comuna Mehadia, consideră primarul Bardac, care împreună cu echipa sa din Primărie a bifat proiecte după proiecte, investiții după investiții, în ultimele 12 luni. Bardac spune că s-au făcut pași importanți pentru dezvoltarea comunei, pe toate palierele. La ora actuală, proiectele administrației locale se află în diferite stadii, unele sunt finalizate, altele sunt în curs de implementare.

Am făcut pași importanți în dezvoltarea și modernizarea comunei, pe toate palierele. Majoritatea investițiilor vizează lucrări de infrastructură, că așa este la noi, prima dată trebuie să faci infrastructura, după care să înfrumusețezi comuna. Avem destule realizări la Mehadia, și mă refer la lucrări de apă și canalizare, respectiv asfalt în toate localitățile, investiții care se află în diferite stadii și pe care le facem, fie pe fonduri europene și naționale, fie din bugetul local. Știm că nu le vom putea finaliza în termenul anului viitor pe toate, dar cu siguranță lucrările vor fi efectuate într-un procent destul de însemnat. Anul viitor cred că vom reuși să demarăm și lucrările de alimentare cu gaze naturale a comunei Mehadia, pentru că am toate informațiile cum că ne va fi aprobat și acest proiect. După alimentarea cu apă și canalizare la Mehadia, acesta este cel mai mare proiect pe care l-am putut obține pentru comunitate, ceea ce nu mă poate decât bucura”, a declarat Grigore Bardac.

Pe final de an, administrația condusă de Bardac a depus o solicitare de finanțare pentru un parc fotovoltaic la Mehadia. Edilul se arată optimist și în privința acestui proiect, căci finanțarea se face după principiul „primul venit, primul servit”, iar Mehadia se află pe poziția 300, dintr-un total de 600 de solicitări depuse. Dacă proiectul va primi undă verde la finanțare, Grigore Bardac spune că se vor reduce cheltuielile cu iluminatul public cu până la 95%.

În 2024 vor demara și lucrările de modernizare a căminului cultural din Plugova, cu fonduri din bugetul local, și va fi demarată și licitația pentru achiziția celor patru autobuze electrice, investiție câștigată pe Programul Național de Redresare și Reziliență, printr-un proiect derulat în parteneriat cu Primăria Băile Herculane.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

La început de an, demarează alte două investiții câștigate, de această dată, pe Programul Național „Anghel Saligny”.

„Avem apă și canalizare la Valea Bolvașnița, respectiv canalizare la Globurău. Pentru Valea Bolvașnița au fost semnate și contractele de execuție, am dat ordinul de începere, din 7 ianuarie vor începe lucrările la apa și canalizare, iar după finalizarea acestora vom asfalta toate străzile din Valea Bolvașnița, nu va mai fi stradă fără asfalt. La Globurău avem studiul de fezabilitate, trebuie să îl încărcăm în platforma existentă, pentru a merge să semnăm contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, și să ne apucăm și aici de lucrări. De asemenea, lucrăm la caietul de sarcini pentru proiectul de digitalizare școli, câștigat pe fonduri europene, după care facem achiziția de echipamente, mobilier”, a mai spus Bardac.

În ceea ce privește valoarea totală a fondurilor europene și naționale atrase în acest an la Mehadia, de echipa primarului Bardac, acestea nu sunt deloc puține.

Dacă punem la socoată și proiectul de apă și canal, derulat prin AquaCaraș, și la care noi avem partea noastră de cofinanțare, cred că depășim vreo 22 de milioane de euro. Urmează și altele, proiectul de gaz are o valoare de 150 de milioane de lei, proiect care ni-l dorim foarte mult”, a concluzionat Bardac.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/