Hai, noroc și la mulți ani! Cam așa aud zilele astea pe stradă, în autobuz, pe la rând la casieriile hipermarketurilor, pe unde își face veacul românul în perioada asta. Dar norocul și-l mai face și omul, așa că, hai, la mulți ani, că poate nu ne iese aia cu norocul din prima. La cum se arată graficele, pline de cifre și de coloane colorate, cică n-ar fi rău sa fim atenți in perioada următoare la costurile energetice, la participările pline de muzică și voie bună, unde romanii petrec și se veselesc mai rău ca moldovenii lui Ștefan, după ce câștigau vreo bătălie contra turcilor.
Poate că voi faceți bilanțul anului care a trecut sau balanța, dacă ați fost pe persoana juridică.
Ne așteptăm să ne iasă pe pozitiv, să nu fim pe pierderi și să nu plătim „provizioane” aiurea, din neatenție.
Eu am un bilanț cu lipsă 9 luni de acasă, cu 500 de noi numere de telefon mobil, ale unor oameni de calitate care contează în țara asta, dar și cu inbox-ul plin de mesaje emoționante, în care se vorbește de coloana vertebrală, caracter, curaj și profesionalism. Mai sunt și din alea în care se vorbește de rău, dar zic să fim mai buni decât cei care uneori trădează, vând și cumpără suflete scoase la mezat.
Am 45 000 de km făcuți în această perioadă de 9 luni, în compania unor oameni de bine, profesioniști, care au ca sarcină de serviciu să apere consumatorul român, să se asigure că securitatea alimentară este la parametrii buni și condițiile prezentate înainte de încheierea unui contract sunt identice cu alea de care te lovești în timpul derulării contractului – fie el de servicii turistice, imobiliare, economice în general .
În toată această perioadă am comunicat cu voi foarte mult, poate cel mai mult din viața mea, prin intermediul prietenilor din presă, care au reliefat – corect și fără filtru – activitatea depusă pentru protecția consumatorului român.
După aceste 9 luni, mandatul meu s-a încheiat brusc, pentru că, vorba românului… „Atât s-a putut!”
O fo’ bine, am muncit așa cum am știut eu și am construit, așa cum am învățat de la oameni care au lăsat lucruri în urma lor, iar acum m-am întors la ce știu să fac cel mai bine, la banking, locul în care mi-am dedicat majoritatea vieții mele profesionale, în care am avut cele mai mari satisfacții – alături de echipa mea și de marea familie financiar – bancară din care facem parte.
Vine noul an în fiecare an, după cum zice o bătrână de la mine de la bloc și o fi cumva, că tot timpul o fo’ cumva, lucru liniștitor și plin de speranță, fără loc de dubii.
Toată lumea urează multe succese în noul an, dar putini definesc succesul ca Rafa Nadal – „multă muncă și smerenie cât încape”. Așadar, v-am spus-o și pe asta. Mă simt ca la duhovnic, după ce m-am spovedit si „dau” în voi cu o urare cinstită și corectă, care nu e de genul „Să vă aducă Noul An tot ce vă doriți!”, ci „Să vă aducă Noul An tot ce aveți nevoie!”
CLAUDIU DOLOT