200.000 de euro pentru înființarea unui centru comunitar integrat într-o comună din Caraș-Severin

close up of doctor holding hand of senior patient and consoling him during medical visit at home.

Cu finanțare europeană, în satul Petroșnița, comuna Bucoșnița, va fi înființat un centru comunitar integrat care va oferi oamenilor din comunitate servicii medicale și sociale.

200 de unități administrativ-teritoriale din țară au fost selectate pentru finanțare pe Componenta 12 – Sănătate, I1.4 „Centre comunitare integrate”, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Obiectivul investiției este acela de înființare, prin construire și/sau reabilitare și modernizare, a 200 de centre comunitare integrate și dotarea acestora în vederea funcționării.

Printre UAT-urile care au solicitat finanțare pentru un astfel de obiectiv se numără și comuna Bucoșnița, din Caraș-Severin. Proiectul depus de primăria condusă de Vichente Suru a fost selectat pentru finanțare, comuna urmând să primească 200.000 de euro pentru conturarea investiției.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Pentru noi acest proiect ne oferă șansa să venim în sprijinul comunității din Petroșnița, pentru că aici ne dorim să facem acest centru comunitar integrat. Nu va fi o construcție nouă, ci vom reabilita și moderniza fosta cooperativă din localitate. Suma oferită prin acest proiect o vom investi în dotarea centrului cu mobilier, aparatură și echipamentele necesare, iar lucrările de modernizare a imobilului pică în sarcina noastră, a primăriei. După ce acest centru va deveni funcțional, avem în vedere să deschidem aici și un cabinet stomatologic.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Bucoșnița, Vichente Suru.