20 de minute de vis şi tot atâtea de coşmar

Muncitorul Reşiţa a pierdut la limită meciul cu vicecampioana City US Târgu Mureş jucat duminică, în Sala Polivalentă din municipiu, în etapa a treia a Ligii I de futsal.

Aproximativ 700 de oameni au asistat la un meci fabulos, care, din păcate pentru fanii reşiţeni, s-a terminat cu victoria la limită a mult mai titratului adversar al Muncitorului. Oaspeţii din Târgu Mureş nu au dat prea mare importanţă rezultatelor pozitive obţinute de elevii lui Viorel Lolea în primele runde şi asta i-a costat scump în prima repriză. Reşiţenii au început foarte tare, ultra ofensiv, iar tactica gândită de Lolea a dat rezultate nesperate: 5-0 la pauză!

Lucrurile s-au schimbat dramatic pentru reşiţeni în repriza secundă. Oaspeţii, nemaiavând ce pierde, au renunţat la portar în favoarea unui jucător de câmp. Au creat astfel superioritate numerică în atac, dar şi-au asumat totodată şi riscuri uriaşe, lăsând poarta goală. Fără posibilităţi de schimb pe bancă, jucătorii Muncitorului au început să cedeze, în primul rând fizic, lucru care le-a permis oaspeţilor să găsească destul de uşor drumul spre gol. Giurcanu a scos de patru ori mingea din plasă în doar câteva minute şi nici măcar timpul de odihnă cerut de Lolea nu a putut opri tăvălugul mureşenilor. Reşiţenii au mai dat o singură dată speranţe fanilor, când au punctat pe contraatac pentru 6-4. Jocul în superioritate propus de Andre Kacso nu a putut fi distrus de apărarea aglomerată a Muncitorului şi partida s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, cu scorul de 8-7.

Întorsătura pe care a luat-o meciul din Polivalentă a demonstrat că roş-negrii mai au nevoie de timp pentru a face tranziţia de la fotbalul în 11 la cel de sală, care se joacă într-o formulă mult mai restrânsă şi care presupune o altă pregătire tehnico-tactică. Chiar dacă victoria a aparţinut vicecampioanei, spectacolul a fost la înălţime şi ideea renunţării la Liga a III-a de fotbal pentru prima ligă de futsal începe să se dovedească a fi tot mai inspirată.

„Vreau să-mi felicit băieţii pentru determinare şi atitudine, cel puţin în prima repriză. În partea a doua am căzut inexplicabil, deşi aş putea invoca faptul că nu am avut decât doi jucători de schimb pe bancă. Să nu uităm că am jucat cu vicecampioana României. Eu cred că a fost un spectacol fotbalistic agreabil pentru numerosul public care a fost prezent. Ţin să mulţumesc galeriei noastre care ne încurajează peste tot. Din acest joc avem numai şi numai de învăţat. Trebuie să ne pregătim mai bine la jocul de cinci contra patru”, a declarat Viorel Lolea.