170 de copii în ultimele două tabere din programul educațional „Împreună pentru copiii noștri”

tabara caransebeș

Se încheie încă o ediție a Taberelor din Inima Familiei. Copii din municipiul Caransebeș și orașul Oravița participă în aceste zile la ultimele două ediții ale taberelor în comunitate, din vara aceasta.

13 tabere, peste 800 de copii și tineri au beneficiat în această vară de taberele educative și constructive încadrate în proiectul educațional „Împreună pentru copiii noștri”. În aceste zile, copiii din Caransebeș și Oravița se bucură de atelierele de creație, activități în aer liber, drumeții, seri tematice, momente de rugăciune, dar și de alte sesiuni educative și recreative.

Organizată de Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului și ATOR Banatul de Munte, tabăra de la Caransebeș ce reunește aproximativ 130 de copii și tineri a debutat la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, unde părintele Casian Rușeț, consilier cultural al Eparhiei a săvârșit o slujbă de Tedeum în prezența copiilor, părinților, voluntarilor și a organizatorilor.

tabara din inima familiei

tabăra din inima familiei

Partenerii acestui proiect sunt Episcopia Caransebeșului cu toate parohiile din Caransebeș, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, Casa de Cultură „George Suru”, administrația locală, unități școlare și alte instituții, precum și sponsori.

„Activitatea cu tinerii reprezintă o coordonată importantă pentru Episcopia Caransebeșului, drept pentru care ea se desfășoară într-un mod constant și articulat. Unul dintre obiectivele taberei este ca tinerii să învețe să-și facă prieteni ca prin cultivarea prieteniei să reușească să devină prieteni cu Dumnezeu, Cel care ne spune că «voi sunteți prietenii Mei» și că «acolo unde sunt 2 sau 3 adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor». În același timp învață să fie sensibili într-o societate care se desensibilizează și care în felul acesta se rigidizează în raporturile interumane. Activitățile cu tinerii într-un astfel de context îi ajută să rămână sensibili, vii și în același timp capabil să-și trăiască emoțiile, să devină empatici și să le cultive reziliența la rău, într-un mediu care câteodată este ostil pentru ei. Este un aspect important pentru o societate care se destructurează, iar ei trebuie să învețe altceva și nu o pot face decât în tinda Bisericii”, a afirmat părintele Casian.

tabara

tabăra din inima familiei

Tabăra se va încheia duminică 8 septembrie, în ultima zi de vacanță, prin participarea tuturor la Sfânta Liturghie, ce va fi oficiată la Catedrala istorică din Caransebeș. Același tip de tabără se desfășoară în paralel și la Oravița.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/