151 de milioane de lei – bugetul Caransebeșului pe 2023! „Este cel mai mare din istoria orașului”

conferinta caransebes

Municipiul de pe Timiș și Sebeș și-a creionat bugetul pentru acest an, banii provenind în cea mai mare parte din atragerea de fonduri europene.

La puțin peste 151 de milioane de lei se ridică bugetul Caransebeșului în 2023, a anunțat primarul Felix Borcean, marți, 31 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă. Este cel mai mare buget pe care municipiul l-a avut până acum.

„Este cel mai mare buget din istoria Caransebeșului. Nu vreau să spun lucruri mari, doar că anul acesta și în anii trecuți a existat o infuzie foarte mare de capital dinspre proiectele europene, și de bani guvernamentali, dar tot din fonduri europene, astfel încât în structura generală a bugetului, care este în cuantum de circa 151 de milioane de lei, față de un buget normal din anii 2016-2017, când aveam în jur de 60 de milioane, aproximativ 12 milioane de euro, fără alte intrări, în această structură, aproape 60% din buget provin din fonduri europene.”, a precizat edilul Caransebeșului.

celtic transilvania 1000x100px

Alături de Borcean s-a aflat și directorul economic al Primăriei Caransebeș, Marius Preda, care a explicat în linii mari cu va fi împărțit bugetul din acest an.

„Față de 2022, bugetul pe 2023 este în creștere cu 30-35 de milioane de lei. E împărțit pe capitole de cheltuieli, de exemplu, avem pe cheltuieli salariale 22 de milioane de lei, cheltuieli cu bunuri și servicii – 20,5 milioane de lei, unde intră toate cheltuielile pentru întreținere, iluminatul public, gaz etc. Bugetul pentru SPIR este undeva la vreo 11 milioane de lei. S-au prevăzut bani și pentru reparații curente, dar și pentru investiții, altele decât cele din proiectele europene, avem alocați 5,7 milioane de lei pentru investiții din veniturile proprii. Pentru spital am prevăzut 2 milioane de lei, bani pentru cheltuieli curente.”, a spus Preda.