15 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană

„Am intrat în marea familie a Uniunii Europene, plini de speranță și cu ochii deschiși spre noi orizonturi.”, spune deputatul Marius Damian, în ziua în care se împlinesc 15 ani de la momentul începerii procesului de aderare a României la Uniunea Europeană.

În ultimii 15 ani, românii au fost martorii sutelor de proiecte care au modernizat țara și care în continuare sunt demarate în România. „Dar, cum orice lucru bun nu vine singur, intrarea României în Uniunea Europeană a făcut tot mai mulți români să vadă și mai mult bine dincolo de granițele țării noastre, iar cu acest lucru nu putem spune că suntem tocmai fericiți, întrucât bucuria cea mai mare ar fi atunci când țara noastră poate oferi majorității românilor ceea ce găsesc în afara granițelor.”, spune Marius Damian.

Parlamentarul cărășean spune că românii ar trebui să pună accentul pe dezvoltarea agriculturii, un domeniu care, în ultimii ani, a fost tot mai ocolit, deși în afara țării mulți dintre români muncesc în acest domeniu.

„România a fost dezvoltată din multe puncte de vedere, dar anumite domenii, ce ar putea să ne facă să prosperăm au fost date la o parte, ceea ce pe mine, ca cetățean, nu pot spune că mă face fericit, mi-ar plăcea să văd cum aceste domenii recapătă viață și încep să înflorească, deoarece România poate oferi acest lucru, desigur, cu atât mai mult, cu ajutorul Uniunii Europene, prin care putem aduce finanțare în țara noastră.”, mai spune Marius Damian.

banner 970 x 250