14 milioane de euro ajung în vestul țării pentru un proiect turistic de care vor beneficia sute de mii de oameni

Un proiect turistic transfrontalier va da o nouă dimensiune turismului din vestul țării. 14 milioane de euro vor fi investiți în proiectul de care se vor bucura peste 700.000 de persoane.

Fonduri europene în valoare de 14 milioane de euro au fost acordate pentru proiectul de consolidare și reamenajare a infrastructurii navigabile a Canalului Bega, a anunțat Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

„Prin acest parteneriat, părțile română şi sârbă şi-au propus să dezvolte infrastructura transportului de navigaţie pe Canalul Bega, care va redeveni astfel navigabil, aşa cum era el cunoscut înainte de 1958, când circulația pe canal în sectorul românesc a fost închisă”, se arată în comunicat.
Proiectul este cofinanțat din fonduri europene în cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și va fi derulat, în România, de către Administraţia Bazinală de Apă Banat, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş. De rezultatele sale vor beneficia, în anii următori, 470.000 de cetățeni din zona Canalului Bega, precum și cei 280.000 de turiști care tranzitează anual zona respectivă, precizează Ministerul.

În proiect sunt incluse, printre altele, reconstrucția instalațiilor în complexele hidrotehnice Srpski Itebej și Klek din Vojvodina, amenajarea unor piste de biciclete de-a lungul canalului, pe o lungime de 30 km, construirea unui doc plutitor în orașul Zrenjanin, precum și reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sînmihaiu Român.