12,5 milioane pentru două monumente istorice din Oravița

Aleșii locali orăvițeni s-au întrunit în ședință extraordinară pentru a aproba indicatorii tehnico-economici pentru două proiecte ce urmează a fi depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Două clădiri declarate monumente istorice din Oravița vor face obiectul proiectelor ce urmează a fi depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, prin Axa Prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritate de Investiții 5.1. – Dezvoltarea patrimoniului natural și cultural. Este vorba despre clădirea Teatrului Vechi „Mihai Eminescu” și fosta clădire a UFET. În cazul clădirii celui mai vechi teatru din țară proiectul prevede lucrări de restaurare, conservare și dotare a edificiului cultural, precum și amenajarea peisagistică a parcului adiacent clădirii. Valoarea totală a investiției este de 9. 524.986,21 lei, din care 288.590,54 lei va fi suportată din bugetul Consiliului Local. În cazul clădirii fostului UFET, conform proiectului, vor urma restaurarea, modificarea și schimbarea destinației, urmând ca, după reabilitare, destinația să fie de muzeu. Valoarea totală a investiției este de 3.000.869,76 lei, din care 63.143,20 lei va fi contribuția locală la acest proiect.

După dezbateri și analize făcute de către consilieri, aceștia au aprobat indicatorii tehnico-economici propuși pentru cele două proiecte, acestea urmând să fie depuse până la data de 25 noiembrie la ADR Vest Timișoara.