În doar câteva luni se va da startul la una dintre cele mai așteptate tabere pentru copii, din Caraș-Severin: „Tabăra din Inima Satului”. Alți noi voluntari se alătură îndrăgitului concept.
Și în acest an, sute de copii din Caraș-Severin se vor putea bucura de mega proiectul „Tabăra din Inima Satului”, un concept unic, care aduce laolaltă: educația, socializarea, familia, credința și prietenia. TDIS, născută în cartierul reșițean Moniom, din dorința părintelui Mihai Ciucur, și care a crescut precum Făt Frumos, nu este doar o tabără obișnuită, este locul de formare pentru tinerii care aleg să se regăsească, să uite, preț de câteva zile, de vraja numită tehnologie, să facă cunoștință cu adevărata copilărie și să spună da credinței și prieteniilor sincere.
Desigur că nimic din toate acestea nu ar fi posibil fără prezența și ajutorul voluntarilor, tineri are au participat în aceste tabere, care îi înțeleg mersul firesc al lucrurilor și care își doresc la rândul lor să formeze fragedele lăstare. Prin urmare, în toată această perioadă, au avut loc o serie de întâlniri, practice și tehnice, în care s-au format echipele de voluntari, s-au prezentat noile ideile ce urmează a fi aplicate în 2025 și s-a definitivat componența echipelor de formare pentru fiecare atelier.
Dacă la Reșița, echipele de voluntari și management au fost puse la punct, a venit rândul Caransebeșului și comunei Măureni pentru ca voluntarii de acolo să se grupeze și să dezbată. Cu sprijinul primarului Brian Filimon și a Frunzinei Dragalina, administratorul restaurantului Palace din Caransebeș, formatorii și voluntarii au început training-urile, au învățat despre acest concept, la final, fiecare alegându-și atelierul în care s-a regăsit cel mai mult.
La prima reuniune a voluntarilor TDIS din acest an, de la Măureni au participat aproximativ 60 de voluntari, alături de liderii de ateliere TDIS, evenimentul debutând cu o slujbă de binecuvântare, săvârșită de către părintele paroh Aurel Radics, alături de părintele Mihai Ciucur, coordonatorul proiectului. După rugăciunile de binecuvântare și cuvintele rostite de către cei doi preoți, Brian Filimon, primarul comunei Măureni, a transmis un cuvânt de mulțumire si felicitare tinerilor prezenți la eveniment.
În prima parte a întâlnirii a avut loc prezentarea proiectului „Împreună pentru copiii noștri”, ajuns la cea de-a șaptea ediție, precum și a celor 6 ateliere TDIS, de către liderii proiectului pentru ca mai apoi voluntarii să cunoască mai bine specificul atelierelor, luând parte la „târgul de ateliere TDIS”. Evenimentul, organizat de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, alături de ATOR Banatul de Munte și cu sprijinul Primăriei Comunei Măureni, a reunit tineri din partea de sud și de vest a județului Caraș Severin, respectiv din zonele: Oravița, Anina, Moldova Nouă, Reșița, Bocșa și Măureni.
La Caransebeș, cea de-a doua reuniune a voluntarilor a fost găzduită de către Restaurantul Palace din localitate și a reunit 60 de tineri din zonele: Caransebeș, Valea Bistrei, Reșița și Valea Cernei, alături de membrii echipei de formare. Evenimentul s-a desfășurat după același format, respectiv: rugăciunea de binecuvântare, prezentarea proiectului „Împreună pentru copiii noștri”, prezentarea teoretică a celor 6 ateliere TDIS, urmată de „târgul atelierelor”, prilej cu care tinerii au avut posibilitatea să cunoască specificul atelierelor și să se înscrie ca și voluntar într-unul dintre ele.
Reuniunea de la Caransebeș a fost organizată de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului și ATOR Banatul de Munte, cu sprijinul Hotelului Palace.
Programul Start-Up Nation 2024-2025 reprezintă o oportunitate semnificativă pentru antreprenorii români care doresc să își dezvolte propriile afaceri. Această inițiativă guvernamentală oferă sprijin financiar IMM-urilor nou-înființate, încurajând investițiile în...
Rusca Montană se pregătește să celebreze două secole de tradiție în educație. În așteptarea aniversării, fațada primei școli din localitate a intrat în reabilitare. În toamnă, comunitatea din Rusca...
Zboruri spre city break-uri europene de pe Aeroportul Timișoara
Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2025 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281