120.000 de timișoreni, la închiderea Capitalei Europene a Culturii

succes in inchiderea timisoara2023
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Aproape 120.000 de persoane au participat, în acest sfârșit de săptămână, la evenimentul de închidere al Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

„Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul de închidere a Capitalei Europene a Culturii, s-a bucurat de un succes răsunător. Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara anunță că aproape 116.000 de persoane au participat la cele peste 100 de acțiuni organizate de joi și până duminică în Piața Unirii, Cinema Timiș, Cinema Victoria, MX – Muzeul „Corneliu Mikloși”, Palatul Culturii și alte zeci de locații din tot orașul.

Weekendul trecut a fost un grandios început pentru ceea ce va urma. Ambiția noastră este să rămânem capitală a culturii în Europa și nu numai și în anii următori. Un oraș care concurează fără complexe cu marile orașe europene. Strategia noastră prin care schimbăm comunitatea prin investiții în cultură continuă. Este miza noastră să arătăm că atunci când investești în cultură și creativitate aduci prosperitate comunității întregi. Îi felicit pe toți cei care au făcut posibil anul excepțional pe care l-am avut și vă mulțumesc că faceți parte din Timișoara la nesfârșit”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

timisoara 2023, la final4

Cele mai așteptate evenimente au fost concertele în premieră în Timișoara cu Jose Gonzalez, de la Cinema Timiș, și Katie Melua, care a interpretat alături de Corul pe voci egale al Liceului „Ion Vidu” Timișoara două melodii, în Piața Unirii. De asemenea, Delia a oferit timișorenilor un spectacol incendiar. Seara de sâmbătă a fost una cu adevărat electrizantă, când Piața Unirii a devenit neîncăpătoare la concertele Róisín Murphy și Jessie J.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Conform raportărilor Jandarmeriei, s-a înregistrat un număr maxim de 15.000 de spectatori prezenți simultan în Piața Unirii vineri și 20.000 sâmbătă, rezultând un total de 35.000 de persoane, conform datelor furnizate de Jandarmerie. Având în vedere că aceste raportări se referă strict la numărul maxim de spectatori prezenți simultan în piață, estimăm că publicul total care a participat la concerte, incluzând schimbul de spectatori între artiști, a fost de aproximativ 60.000 de persoane pentru cele două zile, adică 25.000 vineri și 35.000 sâmbătă”, a declarat Codruța Vulcu, Coordonatoare evenimente mari, „Timișoara 2023”.

Totodată, în cadrul Galei Timișoara 2023, regizată de Bobi Pricop, au fost prezentate în premieră opt documentare video ce surprind într-un mod inedit povestea anului 2023.

Sunt foarte recunoscătoare întregii echipe a Centrului de Proiecte pentru efortul uriaș depus în acest an. Unul dintre rolurile noastre în acest an a fost acela de a organiza și coordona evenimentele cu rol de reprezentare ale anului: Deschiderea Timișoara 2023 (17-19 februarie), Timișoara 2023. Celebrarea orașului (6-8 octombrie) și Timișoara 2023 la nesfârșit (7-10 decembrie). De asemenea, un rol esențial a fost acela de a crea un cadru de finanțare transparent și predictibil, care a asigurat operatorilor culturali libertatea de a crea cu o efervescență fără precedent. Grație lor, 2023 a fost un an al curajului de a ieși din zona de confort și al responsabilității de a duce cultura acolo unde sunt oamenii, pretutindeni, nu doar în spațiile culturale convenționale. La final, aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care în acest weekend au fost alături de noi în Timișoara, în Piața Unirii și în toate locațiile unde au avut loc cele peste 100 de evenimente din cadrul «Timișoara 2023 la nesfârșit»”, a adăugat Alexandra Rigler, directorul Centrului de Proiecte Timișoara.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/