120.000 de lei pentru spitalul din Caransebeş!

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș primește bani mai mulți de la Casa de Asigurări de Sănătate în urma unei decizii a Ministerului Sănătății de a aviza 15 paturi pentru spitalizarea de zi. În acest fel se va reduce numărul pacienților ținuți fără justificare în spital.

Potrivit managerului unității medicale, Claudiu Hirțea, decizia ministerului ajută la reducerea cheltuielilor din bugetul unității sanitare. Mai mult,  CJAS Caraș-Severin a alocat spitalului din Caransebeș 50.000 de lei pentru spitalizarea de zi.

„Într-o singură zi, putem efectua analizele de laborator, radiografiile, ecografiile și putem pune un diagnostic sigur pentru pacienți ca să le oferim o schemă de tratament pentru a fi externați. Această metodă este valabilă doar pentru aceia care nu suferă de boli grave și nu necesită investigații suplimentare. Spitalizarea de zi se organizează separat faţă de zona de spitalizare continuă, cu acces facil la ambulatoriu, farmacie, laboratoare de investigații și tratament”, a menționat managerul Claudiu Hirțea.

Pe lângă acești bani, Spitalul Municipal de Urgență va primi alți 70.000 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, în urma implementării proiectului cu finanțare europeană de Reabilitare a Secției de Imagistică și Radiografie. Potrivit primarului Marcel Vela, toată procedura medicală este evaluată la alt nivel de către Casa de Asigurări, acordând un plus de valoare la contractul annual.

„Contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a crescut cu suma de 120 de mii de lei, ceea ce este un lucru îmbucurător. Este un balon de oxigen pentru spital pentru plata arieratelor, pentru dezvoltarea economică a unității. Este important, de asemenea, ca și corpul medical să se preocupe de oferirea a unor servicii medicale cât mai eficiente, pentru ca aparatura medicală adusă în acest an să fie utilizată eficient și decontările cu Casa de Sănătate să se desfășoare conform planului”, ne-a precizat primarul Marcel Vela.