12 refugiați ucraineni vor să lucreze în Timiș. Au depus cereri la AJOFM

refugiati ucraina
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

În Timiș au apărut primii refugiați din Ucraina care și-au depus documentele ca să fie angajați pe teritoriul județului. Cei care au venit din zona de conflict și-au manifestat astfel intenția de a rămâne aici pe termen nedeterminat.

„În acest moment avem la AJOFM Timiș 12 cereri de la cetățeni ucraineni care sunt pe raza județului Timiș. AJOFM Timiș le asigură toate serviciile de consiliere și consultanță, astfel încât ei să se poată integra cât mai repede pe piața muncii. Au acces la toată oferta de angajări de pe raza județului nostru.”, a declarat subprefectul Sorin Ionescu.

Pentru refugiații din Ucraina, instituțiile statului au flexibilizat regimul în care ei se pot angaja, adică direct printr-o solicitare la AJOFM, fără a mai fi nevoie de depunerea unor documente la Inspectoratul General pentru Imigrări. Statul le oferă refugiaților statut de azil și beneficiază de asistență din partea autorităților, de la cazare la hrană, ajutor psihologic sau școală pentru cei care vor să își înscrie copiii în sistemul de învățământ de aici.

promovare banner maxagro

Foto: LOGS

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/