12.000 de tone de sare pe drumurile naţionale din Caraş-Severin!

Colegiul Prefectural Caraş-Severin a aprobat la finalul săptămânii planul de intervenţie pe drumurile naţionale, pentru iarna 2018-2019, propus de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Cel mai important punct de pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului Prefectural, potrivit prefectului Matei Lupu, s-a referit la prezentarea şi adoptarea „Planului operativ de acţiune pentru iarna 2018-2019 pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin care sunt administrate de către DRDP Timişoara, prin Secţia „Drumuri Naţionale” Caransebeş şi Secţia „Drumuri Naţionale” Orşova”.

„Pentru a asigura viabilitatea reţelei de drumuri naţionale de pe raza judeţului Caraş-Severin pe perioada sezonului rece 2018-2019, au fost organizate un număr de 12 baze de deszăpezire şi 4 puncte de sprijin, care au la dispoziţie 120 de autoutilaje, 12338 tone de sare şi 140 tone de clorură de calciu“, a anunţat prefectul Matei Lupu.

Reţeaua de drumuri naţionale de pe raza judetului Caraş-Severin aflate în administrarea SDN Caransebeş şi Orşova are o lungime de 288,6, respectiv 290,2 km, deci un total de 578,8 km. Ar rezulta o medie de 20 de tone de sare şi 240 kg de clorură de calciu la kilometru.

Potrivit planului de acţiune din Caraş-Severin, SDN Caransebeş are baze la Slatina Timiş (Punct de Sprijin Domaşnea), Bucova (P.S. Oţelu Roşu), Caraşova, Măureni, Ezeriş (P.S. Reşiţa) şi Caransebeş, iar SDN Orşova, la: Valea Cernei (Herculane), Mehadia, Bozovici, Berzasca, Oraviţa şi Moldova Nouă (Punct de Sprijin Naidăş).

„Menţionăm că pentru asigurarea auto-utilajelor de deszăpezire cuprinse în planul operativ de acţiune, DRDP Timişoara a încheiat acorduri cadru pe perioada 2016-2020, iar pentru asigurarea materialelor chimice există un contract încheiat la nivel de CNAIR SA Bucureşti. De asemenea, atât la nivel central, între CNAIR-IGPR, dar şi la nivel local, între SDN şi IPJ, s-au încheiat protocoale de colaborare, prin care se stabilesc diverse acţiuni comune de verificare a sectoarelor înainte de începerea sezonului de iarnă cât şi modul de colaborare în activitatea de deszăpezire“, a subliniat ing. Ioan Boba, şeful SDN Caransebeş.