11 proiecte legislative, în șase luni!

Senatorul PSD Ionuţ Chisăliţă și-a prezentat într-o conferință de presă activitatea după şase luni de mandat. Este singurul dintre parlamentarii cărășeni care a ieșit la raport!

În cele şase luni de mandat, Ionuţ Chisăliţă a contribuit la 11 proiecte legislative, două aparținându-i în totalitate. Primul vizează modificarea Legii cadru nr. 284/2010. Senatorul a insistat pentru modificarea art. 19 din lege astfel: „Pentru activitatea desfăşurată de persoanele cu handicap grav şi accentuat, în cadrul programului normal de lucru, se acordă un spor de 15% din salariul de bază”.

Prin această propunere legislativă, Chisăliță a urmărit înlăturarea inechităţilor între persoanele cu dizabilităţi/handicap grav şi accentuat, cu tipuri de handicap diferite, angajate în muncă. Până acum, acest spor era acordat doar persoanelor nevăzătoare. „Propun ca toate persoanele cu dizabilităţi/handicap grav şi accentuat să primească pentru activitatea desfăşurată în cadrul programului normal de lucru, un spor de 15% din salariu de bază”, a explicat Ionuț Chisăliţă.

Al doilea proiect de lege iniţiat de senatorul PSD se referă la modificarea art. 44 din Legea 254/3013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor private de libertate, în sensul că persoanele aflate în această situaţie ar trebui să urmeze o formă de calificare organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă imediat după expirarea perioadei de carantină a deţinutului. Nu cu nouă luni înainte de eliberare, cum se întâmplă în prezent.