11 milioane euro costă terenul de vizavi de Primăria Timișoara. Instituția nu vrea să-l cumpere

liceu arta

Terenul și clădirea în care a funcționat Liceul de Arte Plastice, aflate vizavi de sediul Primăriei Timișoara, au fost scoase la vânzare de proprietar, prețul solicitat fiind de 11 milioane de euro. Primăria consideră suma mult prea mare, astfel că nu vrea să cumpere terenul, momentan.

Proprietarul care deține terenul și clădirea aflate vizavi de Primăria Timișoara, unde a funcționat Liceul de Arte Plastice, dorește să le vândă. Astfel, conform legii, a întrebat prima dată primăria dacă dorește să le cumpere. Având în vedere că suma solicitată este consideră prea mare de către cei din conducerea instituției, aproximativ 11 milioane euro, cu TVA inclus, Consiliul Local Timișoara a decis, în ultimul plen, să nu-și exercite dreptul de preemțiune.

Înainte ca proiectul să fie supus votului, Simion Moșiu, consilier local PNL, a susținut că Primăria Timișoara ar trebui să cumpere acest teren, având în vedere poziția sa.

Este ultimul teren din zona centrală, dintre primărie și catedrală. Niciun oraș nu și-ar permite să piardă un asemenea teren. Poate că pare mare suma de nouă milioane euro, plus TVA, dar acest teren are deschidere pe patru străzi. Poate că ar trebui să avem curajul să facem această hotărâre pentru generațiile viitoare. Ar fi fost ultima șansă pe care, iată, o pierdem. Primăria Timișoara oricând poate să facă un credit de nouă milioane de euro și să cumpere terenul pentru binele cetățenilor. Dacă îl pierdem, a doua ocazia nu va mai fi”, a afirmat Simion Moșiu.

celtic transilvania 1000x100px

Pe de altă parte, Răzvan Negrișanu, consilier local USR, i-a răspuns lui Moșiu că „poate vom avea posibilitatea să cumpărăm acest teren la un preț corect. Nu cred că cineva va plăti nouă milioane de euro pe un teren pe care poate construi o casă, pentru că vechiul PUZ a expirat. În acest moment, nu există niciun risc de a se construi un hotel sau parcări pe acel teren”.

Sunt de părere că nu pentru mandatul nostru, ci probabil pentru cele viitoare, acest teren să fie la dispoziția primăriei, pentru că necesitățile orașului vor crește. Un astfel de teren este greu de găsit și este bine ca primăria să aibă o rezervă. Ar trebui să se înceapă o negociere cu proprietarii terenului, există multe variante prin care acest teren ar putea fi achiziționat”, a declarat și Ștefan Sandu, consilier local PNL.

În discuții a intervenit și Paula Romocean, consilier local USR, care i-a amintit liberalului Moșiu că în urmă cu câțiva ani, când proprietarul a dorit să vândă terenul cu cinci milioane de euro, s-a împotrivit. În final, proiectul a fost aprobat cu 16 voturi „pentru”.