11 cetățeni străini prinși în flagrant la Moravița. Voiau să ajungă la Timișoara

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Un șofer român a fost prins de echipajul Poliției de Frontieră, aflat într-un control de rutină, transportând ilegal 11 cetățeni străini, dorind să ajungă cu aceștia în Timișoara. Șoferul – arestat preventiv pentru 30 de zile.

Vineri-seara polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, în urma unor controale de rutină, au depistat un microbuz al cărui șofer este român și care transporta ilegal 11 pasageri din Afganistan, Pakistan și Sri Lanka. Toți pasagerii, alături de șoferul român, au fost duși la sediul instituției, unde au fost cercetați și le-a fost făcut triajul epidemiologic. În urma verificărilor, s-a stabilit că pasagerii au vârste cuprinse între 18 și 27 de ani și doreau să ajungă ilegal în Timișoara.

Șoferul microbuzului este cercetat în momentul de față pentru trafic de migranți, iar în urma materialului probator, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș va dispune măsura arestării preventive pentru 30 de zile a acestuia, urmând ca la finalul cercetărilor să se ia măsuri legale.

promovare banner maxagro

Și la Moldova Nouă polițiștii de frontieră au depistat 5 cetățeni afro-asiatici, din Yemen și Sudan, cu vârste cuprinse între 26 și 48 de ani. Și în acest caz, oamenii legi iau măsurile legale și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Autor: Iulia Vlad

publicitate tmc 640