100 de ani de Politehnică. Universitatea este prima instituție de învățământ superior înființată la Timișoara

Politehnica Timișoara împlinește, în 11 noiembrie, 100 de ani de existență, iar universitatea se pregătește să marcheze secolul de existență în lumea universitară prin mai multe evenimente culturale.

Acum 100 de ani, Universitatea Politehnica din Timișoara își deschidea porțile și era gata să dea drumul primei generații de ingineri. De atunci și până în prezent, perspectivele, oamenii și studenții au format generațiile UPT, un secol de istorie în ceea ce privește educația universitară națională.

La Centenar, Phoenix, Cargo, Pro Muzica, Celelalte Cuvinte, Pasărea Colibri, Blazzaj și mulți alții au fost invitați să susțină concerte, iar toți absolvenții universității au fost chemați să se reunească într-o „super-formație”, care să cinstească un secol de Politehnică.

leader board 728 x 90 px

Universitatea Politehnica Timișoara este prima instituție de învățământ superior care a fost înființată la Timișoara. În prezent, aceasta se situează pe primul loc în topul universităților tehnice și pe locul II în topul universităților din România.