10+ pentru fiecare român

1000x100 (5)
Proiecte clare, obiective viabile, sprijin pentru cărășeni. Așa poate fi rezumat programul „10+” cu care am venit în fața dumneavoastră în campania pentru alegerile locale.
Nu ne oprim aici! Am pregătit un nou program bine structurat, pe care îl putem aplica, de această dată, de la nivel național. Continuăm lupta pentru Caraș-Severin și țintim împreună Camera Deputaților. În 6 decembrie alegem înțelept!

Din partea mea, un “10+ pentru fiecare român”!
În 6 decembrie alegem înțelept. Mergem la vot pentru fiecare cărășean, mergem la vot pentru fiecare cetățean al României!

Măsuri egale de susținere pentru toți românii afectați de pandemie. Asta ar trebui să vedem pentru că asta este menirea decidenților. Din păcate, mulți români au fost uitați. Dar astăzi vorbim despre artiști. Ei din ce trăiesc în ultimele luni?

tm4ua media express de banat (100x1000px)

UCM Reșița și fabrica de armament Arsenal pot fi puse în funcțiune la adevărata valoare dacă cei de la centru direcționează comenzi spre ele. Uzina Mecanică București este un exemplu în acest sens. Dacă se vrea, se poate!

Cât timp să mai închidem ochii la dorința românilor exprimată în urmă cu 11 ani prin referendum? Oamenii au spus prin vot că își doresc scăderea numărului de parlamentari la 300, dar până acum s-au lovit de ignoranță.

Adevărurile spuse pe jumătate pot fi cele mai periculoase. Exportul de bușteni din România este interzis timp de 10 ani. Ce n-au spus însă inițiatorii acestui proiect devenit lege? Că exportul este interzis DOAR spre țările non-euro! O altă aberație care trebuie remediată urgent!

Am spus și o repet: șansa județului Caraș-Severin este turismul. Tocmai de aceea, un alt obiectiv pe care nu puteam să nu îl includ în programul “10+ pentru fiecare român” se referă la stațiunile turistice de interes local. Clisura Dunării, Rusca Montană, Marga, Zăvoi sau Cornereva sunt doar câteva dintre localitățile pe care le am în vedere.

Asistența socială este un domeniu care merită mult mai multă atenție. Norma de hrană pentru cei din sistem trebuie să crească, iar angajații trebuie să aibă momente de respiro în timpul programului. Totodată, așa cum copiii pot fi adoptați, și vârstnicii fără aparținători merită să fie îngrijiți de o familie iubitoare.

Din păcate, în România birocrația excesivă îngreunează chiar și depunerea de proiecte pentru atragerea fondurilor europene. Pentru a înlesni procedura atât în instituțiile publice, cât și în mediul antreprenorial, susțin angajarea de consultanți specializați care să aibă în atribuții exact această procedură.

Este inadmisibil ca, în anul 2020, doar puțin peste 30% dintre români să beneficieze de alimentare cu gaz, în condițiile în care țara noastră este producător. Rețeaua trebuie extinsă real, nu cu un pix pe hârtie. Iar dacă se vrea, se poate.

Familia tradițională. Un crez al poporului român, un deziderat al Partidului Mișcarea Populară. Respectăm libertatea de decizie a fiecărei persoane. La fel cum trebuie să respectăm și dreptul copiilor noștri de a înțelege din primii ani de viață rolul unei mame și al unui tată în familie.

Un guvern responsabil trebuie să conștientizeze importanța pe care o are agricultura pentru economia unei țări. În același timp, oamenii din acest sector merită o atenție sporită. Subvențiile de acum nu sunt deloc cele meritate, fiind cu mult sub nivelul altor țări europene.

Prea mult timp politicienii cu putere de decizie au acceptat vânzarea companiilor de stat, a clădirilor istorice, a fabricilor și a tot ce mai avea românesc această țară. E timpul să stopăm privatizarea în masă!

Românii au dreptul să fie reprezentați corect. Tocmai de aceea, alegerea primarilor în două tururi de scrutin ar arăta cel mai clar ce își doresc votanții. PMP este singurul partid care a venit în Parlamentul României cu un proiect de lege în acest sens, fiind susținut de un milion de semnături, dar nu și de celelalte partide.

În 6 decembrie avem șansa de a pune punct vechilor metehne. Traseismul politic și acceptarea lui trebuie sancționate prin vot. Politicienii își schimbă poveștile de la o zi la alta, în funcție de noua tabără la care au aderat. Am decis ca, din postura de deputat, să inițiez o lege prin care parlamentarii care schimbă partidul să își piardă mandatul, la fel ca în cazul primarilor. Iar un alt aspect căruia trebuie să îi punem punct este practica mârșavă a vizelor de flotant. Autoritățile trebuie să își facă treaba și să nu mai închidă ochii la sutele de flotanți care decid viitorul unei comunități și apoi se fac nevăzuți.

banner 970 x 250