1 Decembrie cu ceremonie militară, la Timișoara. Petrecere cu Ansamblul Timișul în Piața Libertății

1 decembrie

Vor fi ceremonii religioase și militare la Timișoara, de Ziua Națională a României, cu defilarea Detașamentului de Onoare și depuneri de coroane. Seara, Primăria Timișoara organizează un spectacol cu Ansamblul Timișul, în Piața Libertății. 

Ceremonia militară și religioasă dedicată Zilei Naționale a României începe la ora 11, la Monumentul Ostașului Român din Parcul Central „Anton Scudier”, cu întâmpinarea oficialităților: prezentarea onorului, salutarea Drapelului de Luptă, ocuparea locului în dispozitiv și intonarea Imnului Național al României.

Apoi se va oficia serviciul religios, autoritățile vor avea mai multe alocuțiuni, urmând ca în același loc să fie depuse coroane, jerbe și buchete de flori. De la ora 11.20 va avea loc defilarea Detașamentului de Onoare. Accesul în perimetrul unde va avea loc ceremonialul va fi permis în baza certificatului Covid.

Spre seară, de la ora 18, în Piața Libertății, Primăria Timișoara organizează un spectacol cu muzică folclorică. Pe scenă vor urca membrii Ansamblului Timișul, iar invitați speciali vor fi Olguța Berbec, Angelica Flutur, Petrică Miulescu-Irimică, Răzvan Rădos și TM GROOVE.

Foto: arhivă