Deși județul este codaș la joburile puse la dispoziție de angajatori, potrivit AJOFM, iar Reșița se confruntă în continuare cu absența investitorilor, minusurile sunt compensate pe bani mulți, atrași în județ prin proiecte europene.
Doar programele de introducere a alimentării cu apă, canalizare, construire stații de epurare și uzine de apă au dat de lucru la 1.500 de muncitori, potrivit oficialilor județeni. În plus față de numărul mare al locurilor de muncă, circa 30 de firme lucrează la executarea lucrărilor europene.
„Cu angajaţi din Caraş-Severin şi cu firme din Caraş-Severin, pe orizontală, practic reuşim să creăm 1.500 de locuri de muncă, pe tot judeţul, şi dăm de lucru la circa 30 de firme din judeţ. Practic, angajăm din judeţ, strict din judeţ. Sunt angajaţi pe această fază a doua, nu vorbesc de ultima fază care înseamnă 177 de milioane de euro. Adică, cu alte cuvinte, probabil acest volum de angajări, respectiv firme cu care colaborăm, va creşte pe de-o parte, iar pe de altă parte, vom da de lucru până undeva în 2020, cel puţin”, a spus Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.
La Caransebeș, de exemplu, odată cu finalizarea celor 3 programe pentru extinderea canalizării și modernizarea rețelei de alimentare cu apă, tot orașul va fi acoperit. Până atunci însă, se fac recrutări de personal, iar oamenii au de lucru.
„Societatea care lucrează la Uzina de apă o să facă o selecţie de personal. Am pus la dispoziţie o sală a Primăriei, că au nevoie de muncitori”, a declarat Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș.
Adica : 30 de firme de ”garsoniera” prin care se vor sifona portbagaje pline cu bani din fondurile europene . Business alla hotoimani !