Preotul penal de la Agadici se dă grav bolnav

Radu Gelu Onişoru, cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, părăsirea locului accidentului, modificarea locului accidentului şi instigare la favorizarea infractorului, stă după gratii din noiembrie 2011.

Obişnuit cu puşcăria, deoarece a mai ispăşit în trecut o pedeapsă privativă de liberate, preotul Onişoru duce dorul zilelor în care îmbrăca sutana şi enoriaşele îi sărutau mâna. Acesta nu recunoaşte nici acum învinuirile ce-i sunt aduse de procurori şi susţinute cu destule probe, motiv pentru care Judecătoria Oraviţa a dispus menţinerea lui în arest preventiv. Onişoru a venit astăzi la Tribunalul Caraş-Severin pentru judecarea recursului prin care a atacat decizia judecătorilor orăviţeni.

“Am suferit două intervenţii chirurgicale în Penitenciarul Rahova, dar au fost nereuşite şi am nevoie de o a treia operaţie”, s-a plâns Onişoru magistraţilor. „După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit şi modificat locul accidentului, iar autoturismul implicat l-a ascuns în curtea unui imobil. Conducătorul auto a fost identificat după câteva ore pe DC 67, acesta declarând că a fost la spitalul din Timişoara să se intereseze de starea victimei. După comiterea faptei, conducătorul auto a încercat să-i determine pe T.ILIE şi un martor să declare că tânărul a căzut cu mopedul”, precizează Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

Judecătorii au analizat bine cazul bărbatului și au decis că trebuie să rămână în continuare la arest, indiferent care ar fi motivele pe care apărarea sa le invocă.