UPDATE Preotul penal de la Agadici nu se simte bine cu cătuşe la mâini

Radu Onișoru, din câte se pare un infractor care îmbracă hainele sfinte, a fost arestat pentru 20 de zile de Judecătoria Oraviţa, dar a declarat recurs, calea de atac urmând a se soluţiona luni, la Tribunalul Caraş-Severin. Până atunci se roagă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Caraş-Severin.

UPDATE ORA 15.00

Preotul din Agadici va ajunge în jurul orelor 16.00 în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin pentru judecarea recursului declarat de acesta împotriva încheierii Judecătoriei Oraviţa, prin care s-a dispus arestarea sa preventivă . Rămâi pe Express de Banat pentru a afla dacă părintele Radu Onişoru scapă sau nu de cătuşe!

Părintele din Agadici a comis nu mai puţin de cinci infracţiuni într-o singură zi, motiv pentru care magistraţii au emis pe numele său mandat de arestare preventivă. „Este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, părăsirea locului accidentului, modificarea locului accidentului şi instigare la favorizarea infractorului”, a precizat Ancuţa Cărbunaru.

Un tânăr de 23 de ani a ajuns în stare gravă la spitalul din Oraviţa în cursul zilei de 23 noiembrie. Medicilor li s-a spus că a avut un accident cu mopedul, în timp ce se deplasa de la Brădişorul de Jos spre Agadici. Având în vedere leziunile pe care le prezenta bărbatul, personalul medical s-a îndoit de faptul că acesta ar fi fost victima unui accident de moped. Şi a avut dreptate. „După investigaţiile efectuate de poliţişti s-a constatat că tânărul a fost victima unui accident rutier în care era implicat un autoturism, iar el a fost pasager în autovehicul. S-a stabilit că, în timp ce Onişoru Radu-Gelu, în vârstă de 34 de ani, fără a poseda permis, conducea un autoturism din direcţia Agadici spre Brădişoru de Jos, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă, a derapat şi s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a pasagerului de pe locul din dreapta faţă, Ilie T.”, a declarat reprezentantul IPJ.

Fără nicio frică faţă de Dumnezeu, preotul din Agadici a încercat să scape de răspunderea în faţa legii. A părăsit şi modificat locul accidentului, iar autoturismul implicat l-a ascuns în curtea unui imobil. Mai mult decât atât, după comiterea faptei a încercat să determine victima şi un martor să declare că tânărul a căzut cu mopedul.

Poliţiştii l-au găsit şi reţinut câteva ore mai târziu, pe DC 67. Le-a declarat acestora că a fost la spitalul din Timişoara să se intereseze de starea victimei, asta pentru că, tânărul accidentat a necesitat transportarea de la Spitalul Judeţean Reşiţa la Timişoara.