Preotul penal cere cu insistenţă să fie liber

Radu Gelu Onişoru, cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, părăsirea locului accidentului, modificarea locului accidentului şi instigare la favorizarea infractorului, le forţează din nou mâna magistraţilor.

Preotul din Agadici continuă să dea vina pe o altă persoană pentru accidentul din urmă cu o lună şi cere instanţei să-l pună în libertate. Acesta a înaintat o nouă cerere de liberare sub control judiciar Judecătoriei Oraviţa, sperând că va scăpa de arest măcar în ajunul Crăciunului. Onişoru se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Caraş-Severin din 25 noiembrie. Până acum, preotul a mai avut şi alte încercări de a scăpa de cătuşe, dar de fiecare dată, judecătorii orăviţeni sau cei de la Tribunalul Caraş-Severin au considerat că faptele sale sunt foarte grave şi s-au opus cercetării lui în stare de libertate.

„După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit şi modificat locul accidentului, iar autoturismul implicat l-a ascuns în curtea unui imobil. Conducătorul auto a fost identificat după câteva ore pe DC 67, acesta declarând că a fost la spitalul din Timişoara să se intereseze de starea victimei. După comiterea faptei, conducătorul auto a încercat să-i determine pe T.ILIE şi un martor să declare că tânărul a căzut cu mopedul”, precizează Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.