NEWS ALERT. Percheziții pentru 10 milioane de euro. Mandate de aducere pentru Arabela, Bejeriță și Firuț!

La această oră, Poliţia Română efectuează 14 percheziţii, la firme de construcţii şi persoane fizice din cinci judeţe. 20 de mandate de aducere urmează a fi puse în executare, procurorii vorbind de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 14 percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Teleorman. Percheziţiile au loc la sediile sociale şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum și la locuinţele unor persoane fizice şi au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, înscrisuri şi mijloace folosite în activitatea infracţională.

„În cauză, 22 de persoane sunt bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care s-a creat un prejudiciu total de peste 10 milioane de euro. Din cercetări a reieşit că reprezentanţii mai multor firme din domeniul construcţiilor, din judeţul Caraş-Severin, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzacţii comerciale fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată către bugetul de stat, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro. Reprezentanţii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor alte firme, de tip «fantomă», care ar fi acceptat, în schimbul unor sume de bani, să pună la dispoziţie facturi, chitanţiere şi ştampile, pentru a da aparenţă de legalitate tranzacţiilor fictive. Astfel, prin intermediul societăţilor implicate, ar fi fost transferaţi aproximativ 7,5 milioane de euro către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul legal prin transferuri bancare şi retrageri de numerar”, au informat reprezentanții IGPR.

Nu mai puțin de 20 de mandate de aducere, emise pe numele  persoanelor bănuite, urmează a fi puse în aplicare.

 

UPDATE, ora 9.50

Printre firmele vizate de ancheta poliţiştilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române se află și cele ale cunoscuților oameni de afaceri din zona Caransebeș, Axente Obrejan, zis Arabela, și Trandafir Rădoia, zis Firuț și Ion Bejeriță. Aceeași oameni de afaceri au fost călcați de mascați și în iulie 2014, acuzațiile de atunci fiind legate tot de infracțiunea de evaziune fiscală.

 

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Descinderi până la miezul nopţii la „greii” din Caransebeş. Evaziune fiscală de peste un milion de euro! (UPDATE)