Milionarul Bejeriță, judecat sub control judiciar și cu sechestru pe 10 milioane de euro!

Greii Caransebeșului au fost trimiși unul câte unul în judecată pentru o pleiadă întreagă de infracțiuni ce le-ar fi adus milioane în conturi, bani care de fapt ar fi trebuit să ajungă în visteria statului.

Ion Bejeriţă, politician și om de afaceri căruia procurorii Parchetului General i-au găsit peste 10 milioane de euro în conturi, a ajuns deja în sala de judecată. Deocamdată, pentru verificarea măsurilor preventive. Dosarul are implicaţii extrem de mari, jurnaliştii de la Adevărul vorbind chiar despre legături la nivel foarte înalt, care ajung până la Victor Ponta și la senatorul Ilie Sârbu, socrul fostului premier. Cu alte cuvinte, nu ar fi exclus să explodeze adevărate bombe odată cu audierea celor implicați în acest dosar.

Până atunci însă, Tribunalul Caraș-Severin a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Ion Bejeriță, Axente Obrejan, Mihaela Bejeriță, Petrișor Lincan, Mircea Mihai, Gigel Cristache și Tailor Căcărează, măsură pe care o menţine pe o durată de alte 60 zile.

Ion Bejeriță, administrator de fapt al SC EMILIANO VEST SRL, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, 136 de acte materiale, de spălare de bani și de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Soția sa, Mihaela, răspunde și ea în fața legii  pentru evaziune fiscală, 136 de acte materiale, spălare a banilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Un alt controversat om de afaceri din zona Caransebeș-Oțelu Roșu, Axente Obrejan, zis Arabela, e judecat pentru evaziune fiscală în formă continuată, 13 acte materiale, în calitate de administrator la SC AJXIO MIXING SRL, complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată, 33 acte materiale, evaziune fiscală, 46 de acte materiale, în calitate de administrator la SC EXCAV PROD SRL, două infracţiuni de spălare a banilor, o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, trei acte materiale, și o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Petrișor Lincan, în calitate de administrator la SC SPEEDY AUTO SRL, e inculpat pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată (43 acte materiale), complicitate la infracţiunea de spălare a banilor șio infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, șapte acte materiale. Lui Mircea Mihai, administrator de fapt la SC BUTY TRANS SRL, i s-au reținut complicitatea la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată și complicitatea la infracţiunea de spălarea banilor, în timp ce Gigel Cristache e acuzat de evaziune fiscală în formă continuată (16 acte materiale, în calitate de administrator la SC CRISCOM TRADING SRL şi 8 acte materiale, în calitate de administrator la SC TRANSLIN TRADING SRL, dar și două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de spălarea banilor. Tailor Cărăcrează e trimis în judecată în același dosar pentru săvârşirea a două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată, două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de spălarea banilor, o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și o infracţiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Pe lângă numeroase înscrisuri, procurorii vor prezenta în instanță, împotriva inculpaților, o mulțime de martori. Mulți dintre aceștia au vorbit deja despre circuitul infracțional. „În legătură cu retragerile de numerar din conturile societăţilor pe care le-am administrat, arăt faptul că întotdeauna m-am prezentat la sucursala Raiffeisen Bank cu Petrişor Lincan şi după ce scoteam banii în numerar îi predam acestuia şi reveneam la biroul meu, ştiind că banii sunt remişi către Ion Bejăriţă. De două sau trei ori am fost personal cu Lincan Petrişor  la Caransebeş şi de faţă cu mine acesta i-a înmânat banii lui Ion Bejăriţă, a povestit unul dintre martori.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte incendiare!