Preotul penal din Agadici nu scapă de arest

Arestat preventiv în 25 noiembrie după ce a comis mai multe infracţiuni, vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, părăsirea locului accidentului, modificarea locului accidentului şi instigare la favorizarea infractorului, preotul Radu Gelu Onişoru a fost foarte aproape de a scăpa de cătuşe.

Judecătoria Oraviţa a dispus, la începutul săptămânii, înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de reşedinţă fără încuviinţarea instanţei de judecată pentru o perioada de 30 zile. Totodată, I s-a interzis să frecventeze localuri publice sau alte locaţii în care se servesc băuturi alcoolice, să se apropie de partea vătămată şi de martorii audiaţi în dosarul de urmărire penală şi sa mai conducă vreun vehicul. Reprezentantul Ministerului Public a făcut recurs, considerând că preotul este un pericol public, mai ales că, Radu Gelu Onişoru nu se află la prima întâlnire cu legea penală.

Calea de atac s-a soluţionat la Tribunalul Caraş-Severin, unde preotul din Agadici nu s-a bucurat de aceeaşi clemenţă ca şi la Judecătoria Oraviţa. “A fost admis recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, instanţa de recurs a casat încheierea atacată şi a dispus rejudecarea cauzei. În urma rejudecării, s-a dispus prelungirea măsurii arestării preventive pe o durată de 15 zile, începând cu data de 14.12.2011, până la data de 28.12.2011, inclusiv”, a declarat Gabriela Stuparu, vicepreşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

Radu Gelu Onişoru vrea însă cu orice preţ să iasă cât mai repede din spatele gratiilor, astfel că, a făcut o nouă cerere de liberare sub control judiciar.