Preotul penal a fost condamnat

Radu Gelu Onişoru, bărbatul care poartă straie preoţeşti, dar nu are deloc frică de Dumnezeu, ar putea ieşi curând din puşcărie. Judecătoria Oraviţa i-a dat o pedeapsă destul de blândă după ce l-a găsit vinovat pentru mai multe infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Preotul de la Agadici a provocat un grav accident de circulaţie. A părăsit şi modificat locul accidentului, a ascuns autoturismul în curtea unui imobil, a încercat să determine victima şi un martor să declare că tânărul a căzut cu mopedul. A fost arestat preventiv la finele lunii noiembrie a anului trecut, iar acum şi-a primit pedeapsa. Trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, Onişoru a fost achitat pentru una singură, aceea de instigare la favorizarea infractorului. A fost găsit vinovat pentru altele trei, dar va executa pedeapsa cea mai grea, de nouă luni închisoare. Din pedeapsa aplicată se deduce perioada reţinerii şi a arestului preventive, de la 25.11.2011, la zi, astfel că, Onişoru, care a mai fost închis pentru alte infracţiuni, va ieşi nu peste mult timp pe poarta penitenciarului.

Mai rămâne de soluţionat doar latura civilă a cauzei. În plus, instanţa a dispus ridicarea sechestrului dispus în faza de urmărire penală asupra autoturismului marca Fiat Panda, lăsat spre păstrare numitei Anca-Beatrice Onişoru.