EXCLUSIV. Cutremur în PSD! Viceprimarul din Bucoșnița a spus tot despre milioanele de euro ale vicepreședintelui Bejeriță!

Ioan Buzan a fost mai mulţi ani administrator al firmei lui Ion Bejeriță, iar PSD-ul l-a răsplătit în 2012 pentru activitatea fructuoasă cu funcţia de viceprimar al comunei Bucoșnița!

Din administrator al SC Emiliano Vest SRL, Ioan Buzan a ajuns direct viceprimar al comunei Bucoșnița, chiar în timp ce procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmăreau evaziunea fiscală de la firmele lui Bejeriţă, Rădoia, Obrejan şi Albu. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit faptul că, în perioada 30.11.2008-31.03.2014, Ion Bejeriță, în calitate de administrator de fapt la SC EMILIANO VEST SRL, împreună cu administratorul Ioan Buzan, în perioada 26.09.2003-16.03.2010, au înregistrat în documentele financiar-contabile și în documentele justificative fiscale ale societății un număr de 136 de facturi fiscale reprezentând operațiuni nereale de achiziții de bunuri și de prestări servicii, emise de societăți comerciale, unele și  cu comportament de ,,tip fantomă”. Scopul ar fi fost diminuarea bazei de calcul pentru impozitul pe profit și TVA, sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind de 4.047.701 lei ( 926.247 euro).

A spus tot!

Procurorii l-au audiat în cursul urmăririi penale pe Buzan, care a turnat tot: „Aproximativ în perioada 26.09.2003 – 16.03.2010 am fost administrator al SC EMILIANO VEST SRL. În urma Adunării Generale a Asociaţilor, am fost desemnat administrator al acestei societăţi comerciale. Societatea comercială în cauză avea iniţial obiect de activitate transportul internaţional de persoane, iar ulterior şi-a schimbat activitatea în construcţii. Precizez că deşi eram administrator al societăţii, nu m-am ocupat de conducerea executivă a societăţii, respectiv de încheierea de contracte şi înregistrarea contabilă a documentelor, de conducerea executivă ocupându-se directorul acesteia, Ion Bejeriță, iar de înregistrările contabile, doamna Mihaela Bejeriță. Menţionez faptul că eu mă ocupam de îngrijirea parcului auto al societăţii şi efectuam transport internaţional de persoane pe ruta fixă România – Italia, respectiv o cursă dus-întors pe săptămână.

Nu știe nimic de nicio firmă!

Vicele din Bucoșnița a vorbit în fața organelor de cercetare penală și despre firmele care ar fi emis facturi fictive pentru firma lui Bejeriță. „Nu cunosc nimic despre societăţile comerciale SPEEDY AUTO SRL, TEHNO GRUP INTERNATIONAL SRL şi BUTY TRANS SRL şi nici nu am primit nicio factură sau alte documente de la acestea. Referitor la SC AXIO MIXING SRL, menţionez că ştiu că aceasta funcţionează în Caransebeş, dar, de asemenea, precizez că nu am semnat niciun contract şi nu am primit nicio factură de la aceasta. Arăt faptul că în cursul anului 2013 am dat o declaraţie de acelaşi tip în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin al cărei conţinut nu mi-l amintesc şi, deşi am solicitat consultarea acesteia înainte de prezenta declaraţie, mi-a fost restricţionat temporar acest drept. Nu am manipulat documente primare, nu am înregistrat în contabilitate facturi fiscale, iar pe conturile bancare nu am avut niciodată drept de semnătură. Nu recunosc infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată reţinută în sarcina mea în raport cu SC EMILIANO VEST SRL”, a mai declarat Ioan Buzan.

Dosarul este la acest moment în faza de cameră preliminară la Tribunalul Caraş-Severin, rechizitoriul fiind finalizat.