EXCLUSIV. Consilier local, implicat în constituirea unui grup infracțional organizat! Și-a negociat condamnarea!

explo 1000x200

Aleasă consilier local la Reșița din partea PSD, a ajuns să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu DIICOT! Acord confirmat de către instanță ce i-a adus o condamnare la doi ani de închisoare!

Elena Borchescu, fost consilier local în mandatul trecut, se bucură de amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de doi ani! În plus, a mai fost condamnată și la 30 de zile de muncă în folosul comunității. Va presta gratuit chiar la Primăria Reșița, instituție în care a ridicat mâna timp de patru ani, în perioada 2012-2016, cât a fost consilier local PSD.

Procurorii DIICOT au descoperit că Elena Borchescu este administratorul SC Didaco SRL, o societate comercială care colecta fier vechi și că, alături de Elena Tivadar și Andrei Silviu Sandu (șofer la firma sa)”, a constituit un grup infracțional organizat. Borchescu a decontat documente întocmite de Elena Tivadar cu o cantitate de fier vechi mult mai mare decât cea reală”, fapt pentru care a fost acuzată și de înșelăciune, fals și fals intelectual, precum și de uz de fals. Mai mult, se pare că Elena Borchescu a susținut-o pe Elena Tivadar să modifice sistemele informatice și memoria cântarelor electronice pentru a nu rezulta cantitatea reală de fier vechi intrată în firmă, dar și efectuarea de deconturi nereale.

Procurorii au mai reținut că Elena Borchescu a ajutat-o cu intenție pe Elena Tivadar să introducă și să modifice fără drept sistemul și cântarul electronic pentru a nu înregistra valorile reale cântărite. Toți cei trei au recunoscut fapta și au semnat cu procurorii DIICOT acorduri de recunoaștere a vinovăției, însă doar Elena Borchescu a primit și condamnare. Fiind audiată, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei și acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare urmărirea penală”, mai rețin procurorii antimafia.

Deși era consilier local, Elena Borchescu ar fi încercat să disimuleze activitatea din aceste firme, ea având un PFA, dar și două societăți comerciale, dar una dintre ele nici măcar nu apare în declarațiile sale de avere și interese.

banner 970 x 250