Au renunțat la o carieră de succes în Occident pentru a face medicină performantă la Timișoara

România are mai puțini medici și asistenți medicali pe cap de locuitor decât majoritatea țărilor UE, iar asta este o consecință a exodului medicilor, fenomen despre care s-a tot discutat în ultimele decenii. Există însă și povești cu final fericit – medici care s-au specializat peste hotare, dar care s-au întors în țară cu toate că s-au bucurat de o carieră de succes în străinătate.

Doctorul Andrei Brînzeu are zece ani de experiență în Spitalul de Neurologie și Neurochirurgie „Pierre Wertheimer” din Lyon, dar s-a întors în România. Este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, operează la Spitalul Județean și oferă consultații în privat la Clinicile Medici’s Timișoara.

„Dr. Andrei Brînzeu a plecat să studieze și să se formeze ca medic în Franța. Nu din nevoi financiare, ci din dorința de a se forma și de a excela ca medic, într-una dintre cele mai exigente specialități medicale: neurochirurgia. A aplicat și a fost acceptat la spitalul de neurologie și neurochirurgie din Lyon, spital considerat, timp de zece ani, numărul unu în neurologie și neurochirurgie în Franța, conform clasamentului Le Point. Dr Andrei Brînzeu a avut șansa să se formeze și să facă sute de operații pe creier în echipa Prof. univ. dr. Marc Sindou, o personalitate marcantă a neurochirurgiei mondiale, cu multiple recunoașteri în Europa și SUA.”, potrivit Medici’s Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Și nu este singurul. Dr. Diana Știr a lucrat timp de cinci ani în Spitalul Universitar din Regensburg, Germania, la Clinica de Ginecologie-Obstetrică și Oncologie „Goldberg Klinik Kelheim”, iar din primăvara acestui an va colabora cu Clinicile Medici’s .

„Dr. Diana Știr a avut șansa să se formeze în sistemul medical german, sub mentoratul Oberarzt Dr. Gonzales Heiberger, un profesionist cu 20 de ani de experiență și cu supra-specializare în cancerul mamar. A acumulat o largă expertiză chirurgicală ginecologică, efectuând operații cu tehnici moderne, precum «Endometrium ablation mit Goldnetz – NovaSure», scleroterapia mucoasei uterine minim invazive pentru tratamentul tulburărilor menstruale. Tehnica este recomandată în sângerări menstruale prelungite sau masive la femei de vârstă fertilă. De asemenea, medicul Diana Știr are o largă expertiză în nașterea prin tehnici moderne, precum cea cu vacuum Kiwi. În prezent, este în proces de relocare la Clinicile Medici’s Timișoara, unde va consulta începând cu luna martie-aprilie 2021 și speră într-o colaborare lungă și benefică cu Clinicile Medici’s, în beneficiul tuturor femeilor din Timișoara și din România.”, transmit reprezentanții Medici’s.

De altfel, și Dr. Marius Sîntean s-a specializat în străinătate, iar acum lucrează în Timișoara. Are șapte ani de experiență în USA, la „New York Hospital Medical Center of Queens” și „Cleveland Clinic”, aflat pe locul II în „Top Hospitals” în US și numărul 1 în cardiologie și chirurgie cardiacă.

„Dr. Marius Sîntean și-a dezvoltat expertiza profesională în prestigiosul departament de Pain Management (Terapia Durerii) de la Cleveland Clinic, unde a avut privilegiul de a-l avea profesor pe Dr. Michael Stanton-Hicks, un distins clinician, cercetător, inventator, pionier clinician în neurostimularea periferică și CRPS (sindromul complex al durerii regionale). Pentru munca și realizările sale, el a fost numit în 2017 un «gigant» de către International Neuromodulation Society. Acolo a avut ocazia să-și însușească cunoștințele și tehnicile specifice medicinii durerii, inclusiv prin proceduri asistate radiologic, epiduroscopii, implanturi de pompe intraspinale cu opiode și aparate de neuromodulare centrală sau periferică. În prezent, Dr. Marius Sîntean lucrează la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara și practică Terapia Durerii la Clinicile Medici’s Timișoara, cu rezultate foarte bune în rezolvarea herniei de disc, fără operație.”, potrivit Medici’s.