Anina, pusă în valoare de obiectivele turistice!

După ce a achitat datoria de miliarde de lei lăsată de fostul primar, edilul-şef al oraşului Anina pregăteşte o serie de proiecte în care să investească pentru dezvoltarea turismului în zonă. Unul dintre acestea este reabilitarea Muzeului Mineritului.

Aspectul Aninei se va schimba în bine, în viitorul apropiat. Asta, pentru că primarul Gheorghe Românu vrea să reabiliteze şi să scoată la vedere toate frumuseţile oraşului pentru ca turiştii să treacă pragul acestuia cât mai des. Investiţiile vizează două obiective turistice importante: extinderea traseului mocăniţei din zonă şi mărirea suprafeței Muzeului Mineritului de pe fosta locaţie a Minei Anina.

Mocăniţa vrem să o dezvoltăm pe traseul de la Crivina la Valea Minişului, să treacă prin zone foarte frumoase, cum ar fi Cheile Plopei, Cheile Minişului, dar şi cele patru peşteri care sunt grupate în zona Crivina: Peştera Plopa, Peştera Ponor, peştera cu osemintele vechi ale lui Ion şi Vasile. Dacă acest traseu va fi pus în funcţiune, vom putea dezvolta turismul în zonă, mai ales în Valea Minişului, pe care vrem să o parcelăm şi să creăm nişte pensiuni pentru turişti”, a declarat edilul-şef Gheorghe Românu.

În ceea ce priveşte Muzeul Mineritului, ideile admistraţiei locale nu se lasă deloc aşteptate, conducerea având un plan bine gândit. „Ne dorim şi chiar vom dezvolta acest muzeu pe turism, băgându-l 50 de metri în puţ, astfel încât, atunci când iese, să poată intra direct în sala de muzeu. Aici, turiştii vor putea vedea modul în care s-a exploatat cărbunele, din 1.773, de când s-a format oraşul Anina. Lângă, vom face o sală de geologie, în care vom arăta toate mineralele, fosilele, osemintele găsite în peştera lui Ion şi Vasile, iar afară vor fi standuri special amenajate cu tot felul de suveniruri pentru vizitatori. Prin acest fel se vor crea şi câteva locuri de muncă”, a mai adăugat primarul Aninei.

Potrivit acestuia, odată cu dezvoltarea şi publicitatea celor două obiective turistice importante, va creşte şi numărul de turişti pe linia de cale ferată, sperând să o salveze şi din punctul de vedere al producţiei.

banner 1000 x 100 hd