Moaştele făcătoare de minuni sunt de negăsit

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Biserica Sf. Iosif cel Nou de la Partoş, situată în centrul oraşului, a fost prădată ziua în amiaza mare. Hoţii nu au furat cutia milei, cum se mai întâmplă în lăcaşurile de cult de pe la noi, ci moaştele ocrotitorului spiritual.

Donate bisericii reşiţene în urmă cu cinci ani de către Mitropolia Banatului, moaştele Sf. Iosif cel Nou de la Partoş au fost furate în cursul zilei de ieri şi nici până la această oră nu s-a reuşit identificarea şi prinderea hoţilor. “Organele de Poliţie au fost sesizate ieri, în jurul orelor 14, de către reprezentanţi ai bisericii respective, despre faptul că s-ar fi furat sfintele moşte din racla aflată la intrarea în biserică. În prezent, se lucrează la identificarea şi prinderea făptaşilor. În cauză vorbim deocamdată despre comiterea infracţiunii de furt”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

Feţele bisericeşti n-au mai auzit de o asemenea grozăvie şi se roagă pentru ca poliţiştii să dea de urma moaştelor în cel mai scurt timp posibil. “S-a întâmplat un necaz. Biserica este deschisă de la ora 8 până la ora 20 și în permanență este acolo cineva. Lumea intră, se închină. Trebuie precizat că acea cutie în care erau moaștele nu a fost luată cu totul. Geamul care le acoperea a fost forțat. Probabil, sticla a fost apăsată cu o batistă, să nu facă zgomot. A fost furat doar conținutul. Moaștele au circa trei centimetri pătrați. După ce au fost luate, geamul respectiv a fost acoperit cu o iconiță, să nu se vadă că moaștele lipsesc”, a precizat Casian Ruşeţ, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeș. Preotul a văzut la un moment dat că iconița nu stă cum trebuie și când a ridicat-o a observat că lipsesc moaștele.

Caz singular

promovare banner maxagro

În paralel cu ancheta poliţiei, şi Episcopia Caransebeşui cercetează cazul. “Poliția a fost la fața locului, a luat amprente. Moaștele nu pot fi valorificate pentru că sunt sacre. Ele au doar valoare sacră, nu și materială. Ceea ce s-a întâmplat acolo este un sacrilegiu. Doar un bolnav psihic ar fi putut să le ia. În Episcopia noatră nu a mai avut loc un astfel de caz. S-au mai furat icoane, cutia milei, dar moaște niciodată”, mai spune reprezentantul Episcopiei.

Moaştele nu fac doar minuni

Hoţul sau hoţii care au furat sfintele moaşte au de ce să se teamă, pentru că, potrivit feţelor bisericeşti, astfel de fapte nu rămân nepedepsite. Acestea anticipează că hoţii vor avea un sfârşit tragic. “În alte vremuri și în alte locuri au mai avut loc evenimente de acest gen, dar istoria a demonstrat că cei care le-au furat au murit în mod tragic, au avut probleme grave în familie ori au fost loviți de boli incurabile. Noi îi căutăm pe autori prin toate pârghiile posibile. Moaștele sunt în biserică de patru ani și nu ne-am gândit că așa ceva se poate întâmpla. Sunt făcătoare de minuni. Au vindecat oameni bolnavi, au avut rezultate miraculoase. Oricum, am declanșat și propria noastră anchetă internă, la Episcopie”, a mai afirmat Casian Rușeț.

STPT job 1000x200

Comments

  1. Ce naiba ai face cu niste moaste? - criserb.com says:

    […] [sursa] […]

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/