UPDATE. Vremea se strică din nou! Averse torențiale și descărcări electrice începând din această seară!

Un nou val de furtuni se abate asupra țării noastre, după cum anunță meteorologii. Aceștia au emis, în urmă cu puțin timp, o informare potrivit căreia vremea se va schimba radical din această seară.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului care va intra în vigoare în această seară, la ora 17.00. La munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în această seară și în noaptea care urmează se anunță averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. Începând de mâine după-amiază, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării, spun meteorologii.

Se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp. În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50-60 km/h.

Informarea rămâne în vigoare până joi, la ora 23.00. Nu este exclus ca, în acest interval, meteorologii să emită și alte atenționări, în funcție de evoluția vremii.

Miercuri, ora 11.15

Meteorologii au emis un cod galben prin care anunță instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate. Începând de la ora 11.00 până mâine seară la or 21.00, sunt anunțate averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50-60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h și vijelii.